35

Alles wat je moet weten over jaloezieën

Jaloezieën zie je steeds vaker terug als raamdecoratie. Je kent ze misschien van de Luxaflex. Echter heet dit soort raamdecoratie niet zo, maar is dit vernoemd naar het merk dat als eerst jaloezieën op de markt bracht. Jaloezieën zijn eigenlijk horizontale smalle panelen of latjes, die bij elkaar worden gehouden met een mechanisme van touw of lint. Aan de hand van een trek systeem kan je jaloezieën helemaal naar boven doen of naar beneden. Ook kun je de latjes kantelen om de lichtinval te bepalen. Maar wat voor soorten jaloezieën heb je nou eigenlijk en wat zijn nou precies de voor- en nadelen?

Soorten jaloezieën

Je hebt jaloezieën in meerdere materialen. Zo heb je ze in hout, textiel, aluminium of leder. Echter zijn de 2 soorten die het meest gekozen worden aluminium en houten jaloezieën.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn veruit het populairst in zijn soort. Ze geven een warme uitstraling aan de kamer en passen bij bijna elk interieur. Ook zijn ze heel functioneel. Ze hebben isolerende eigenschappen door het dikke en natuurlijke materiaal. Verder kun je ze ook in vochtige ruimtes plaatsen, alleen moet je dan wel zorgen dat de bovenbak gemaakt is uit aluminium.

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën worden dus ook vaak gekozen. Ze zijn heel praktisch en het design is heel strak. Ook kan je met dit materiaal heel goed de lichtregeling bepalen omdat het heel goed verduisterend werkt. Ook is een groot voordeel van aluminium jaloezieën dat ze relatief goedkoop zijn.

Voor- en nadelen jaloezieën

Voordelen

  • Je kan ze helemaal dicht of helemaal opendoen in de hoogte
  • Perfecte lichtregeling door de jaloezieën te kantelen
  • Mooi ruimtelijk effect
  • Heel makkelijk jaloezieën op maat laten maken
  • Betaalbaar

Nadelen

  • Gordijnen houder beter kou tegen dan jaloezieën
  • Door de horizontale latjes wordt sneller stof gevangen

 Wil jij nog meer weten over jaloezieën? Laat het weten in de comments!

 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply