23

Welk internetpakket past bij mij?

Welk internetpakket past het beste bij mij? Hier heb je vast weleens over nagedacht toen je een internetabonnement moest kiezen of gewoon benieuwd was. Er zijn veel verschillende pakketten met uiteenlopende prijzen en snelheden waaruit je kunt kiezen. Bedenk eerst naar wat voor internetpakket je precies zoekt. Wil je alleen internet vergelijken of zoek je juist een goedkoop alles-in-1 pakket? In dit artikel leggen we verschillende internetpakketten aan je uit, zodat je de beste keuze weet te maken op het moment dat je wilt overstappen.

Budget Alles-in-1

Bij de meeste aanbieders kan je kiezen voor een abonnement waarmee je kunt bellen, internetten en televisie kijken. Met een budget in 1 pakket heb je een contract bij een provider wat vaak betekent dat je korting ontvangt over dit abonnement. De verbinding bij de provider verloopt via de kabel, glasvezel of ADSL. Bij Budget Alles in 1 biedt de providers onder andere gratis installatie en ontvang je regelmatig een cadeau bij je Alles in 1 pakket. Binnen een alles in 1 pakket zijn er veel variaties mogelijk. Zo heb je keuze uit een alleen internet, internet & tv en alles in 1 pakket. Verder kun je ook nog extra bel- en televisie pakketten kiezen. Pakketten die via ADSL worden geleverd zijn in veel gevallen de goedkoopste opties. Dit komt omdat via ADSL relatief lagere snelheden behaald kunnen worden dan via glasvezel of kabel. Sommige providers waaronder KPN bieden glasvezel internet aan voor dezelfde prijs als ADSL internet.

Internet en tv in een pakket

Wanneer je thuis graag zowel internet als televisie wilt ontvangen, dan kun je kiezen voor een tv en internet abonnement. Het is een stuk goedkoper om beide diensten te combineren in een internet en tv pakket en ontvang je maandelijks maar 1 factuur. Daarbij biedt een internetpakket inclusief televisie de mogelijkheid om ook digitale tv af te kunnen nemen. Het grootste prijsverschil met internet en TV pakketten vergelijken hangt af welke provider je kiest. Ook hangt het af van je internetsnelheid en of je extra televisiezenders wilt ontvangen. Voor internetsnelheid wordt er ongeveer 20/30 MB/s per persoon geadviseerd. 

Internet en telefonie pakket

Internet en telefonie pakket

Het pakket met internet en bellen in 1 pakket heeft een aantal voordelen. Er zijn verschillende goedkope providers beschikbaar met een enkelvoudig contract waarin beide diensten samenkomen. Vaak is een prijs van een internetabonnement inclusief telefonie in combinatie met een aanbieding voor nieuwe klanten in de meeste gevallen goedkoper. Bij het kiezen voor telefonie en internet is het vaak mogelijk om gebruik te maken van aanvullende mogelijkheden. Zoals het afsluiten van een maandcontract in plaats van een jaarcontract. Hierdoor ontvangt je iets minder korting op de kosten maar betekent dat wel dat je diensten enkele maanden kunt uitproberen en zorgeloos iedere maand op te kunnen zeggen.

Abonnement voor Alleen internet

Je kan er ook voor kiezen om alleen een internet only abonnement te kiezen zonder andere diensten voor thuis. Met een internetverbinding kan je internetten op je tablet, laptop of mobiele telefoon via een wifi modem. Het is echter wel zo dat veel mensen teveel abonnementskosten maandelijks betalen voor hun internetaansluiting. Denk daarom goed na aan wat voor type internetgebruiker jij bent. Ben je een gemiddelde internetgebruiker? Kies dan voor het goedkoopste internetabonnement bij jou in de buurt. Maar ben je een gamer en ontvang je graag snel internet? Kies dan voor een glasvezel- of kabel internet.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply