20

Wel of geen bovenkasten?

Bovenkasten in de keuken zijn perfect voor opbergruimte. Maar zonder bovenkasten oogt je keuken gelijk een stuk ruimtelijker en rustiger. Vooral in een kleine keuken kunnen bovenkasten propperig ogen. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven, wij zetten ze voor je op een rijtje en geven je tips!

Redenen om niet voor bovenkasten te kiezen

Vaak gaan mensen er vanuit dat bovenkasten in een keuken nodig zijn vanwege de extra opbergruimte. Maar er zijn ook genoeg alternatieven, ook voor de kleinere keukens. We zien dat er steeds vaker wordt gekozen voor kookeilanden en schiereilanden. Deze eilanden zijn perfect voor extra opbergruimte. De onderkasten zijn tegenwoordig en vele hoogtes en dieptes te verkrijgen. Hiermee kan je eenvoudig meer opbergruimte creëren. Keukens zonder bovenkasten ogen veel ruimtelijke en rustiger dus dit is zeker het overwegen waard.

De voordelen van een keuken zonder bovenkasten

Bovenkasten hebben invloed op het ruimtelijke gevoel in je keuken. Zeker in de wat kleinere keukens kunnen keukenkasten ervoor zorgen dat de ruimte kleiner lijkt en op je afkomt en straalt meer rust uit.

De voornaamste reden om voor bovenkasten te kiezen, is de opbergruimte. Toch zijn er voldoende alternatieven waardoor bovenkasten gemakkelijk weg kunnen worden gelaten. Zo zijn wandplanken een alternatief dat in iedere keukenstijl goed tot zijn recht komt. Of denk eens aan extra hoge en diepe XL onderkasten waardoor je eenvoudig veel opbergruimte kan creëren.

Kies voor een aparte kasten- of apparatenwand

Kies voor een aparte kasten- of apparatenwand

Heb je besloten dat je geen bovenkasten wilt maar twijfel je of je genoeg opbergruimte hebt? Overweeg dan een aparte kasten- of apparatenwand. Juist door deze los van de keuken te plaatsen, maar wel binnen handbereik, behoud je de open en ruimtelijke uitstraling in je keuken. Plaats de kastenwand net om de hoek bij de eetkamertafel. Dit is direct een praktische plek om je servies en glazen neer te zetten.

Persoonlijk advies bij Kitchen4all

Het aanschaffen van bovenkasten is een investering, maar wel heel praktisch. Daarom wil je er wel zeker van zijn dat je een juiste keuze maakt. Laat je informeren door Kitchen4all, wij helpen je graag!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply