40

weaving is de nieuwe trend van 2014

werkplek

de werkplek van Bronwyn Poole

Weven
Er is een nieuwe trend in de zelfmaak-wereld… weven op het (zelfgemaakte) weefgetouw. Eerst was er (en er is nog steeds) het breien, het haken, het borduren, de macramé knopen, het maken van slingers, de papieren tassel garlands en… ga zo maar door. Zelfmaken hoort er gewoon weer bij!

Nieuwe trend
Maar goed: de trend staat, men is aan het weven geslagen. Het leuke van deze techniek is dat je ook andere materialen erin kunt verwerken, zoals kralen, takjes en andere natuurlijke materialen. Ook zie je dat ze er zelfgemaakte pompoms en tassel garlands in verwerken. Dat maakt het afwisselend om naar te kijken, leuk!

benodigdheden
Als je wilt gaan weven heb je eigenlijk niet zoveel nodig. Je hebt vooral een weefraam, wol of ander draad, een naald en een schaar nodig. Wil je er meer leuke dingen in verwerken… dan kan dat ook maar dan moet je het zelf even zoeken in de natuur of je voorraadkist.
Ik heb verschillende zelfmaakideetjes van weven op een rij gezet om je te inspireren. Hierin kun je ook zien hoe je eenvoudig een weefraam kunt maken, bijvoorbeeld van een (oud) schilderijlijstje  of heel eenvoudig van een stuk karton.

weaving

een weefwerk aan een mooie stok via honestlywtf

weven

weven met van alles erop en eraan via playfullearning

weven

weven met stokjes via ashbeedesing

weaving

weven met lavendel via itlot

weven

rond weven aan een hoelahoep via yourcraft

weven met en aan stokjes te koop via etsy

weven met en aan stokjes te koop via etsy

Heb je al een ideetje in je hoofd? Zoek je nog meer inspiratie? Kijk dan eens op pinterest met het woord weaving. Er ploppen dan tientallen leuke plaatjes op. Genoeg om direct aan de slag te willen! En… ga jij hiermee aan de slag en wat ga je dan maken en erbij gebruiken?

Show Comments

2 Comments

  1. Adrie Romijn 18 april 2015

Leave a Reply