37

tassel garland, een vrolijke slinger

tassel garland

tassel garland aan de wand

Al erg lang was ik van plan om eens tassel garlands te maken. Maar het kwam er niet van, het paste ook niet zo in mijn inrichting en…. kortom: allemaal smoesjes. Omdat ik soms graag alleen en soms graag samen knutsel, heb ik op facebook een oproepje gezet met de vraag wie er mee wilde doen. In een mum van tijd waren er 10 gegadigden en een datum gekozen. Ik had wel goed weer besteld, maar dat kwam er helaas niet van. We zaten dus allemaal aan mijn lange tafel te knippen, vouwen, draaien en te snijden. Uiteindelijk ging iedereen me veel tassels naar huis, maar was de klus nog niet geklaard voor iedereen. Ik heb ook nog wel een poos geknipt, gedraaid etc om de slinger af te krijgen. Het is nu een slinger vol geworden, zoals iemand zei… fantassels!

Wil je ook tassel garlands maken? Kijk dan in een eerder bericht die ik schreef over tassel garlands.Daar vind je een link naar een DIY idee. Maar op het blog van buiten de lijntjes staat het goed uitgelegd.

tassel garland

tassel garland

In het kort komt het hier op neer:

nodig:
tissue papier
mesje, snijmat of schaar
masking tape

zo doe je het:
Knip de vellen door de helft, je kunt per vel 2 tassels maken. Vouw de bladen dubbel en maak een steunvouw. Snij of knip de vellen papier in tot de steunvouw. Ik hou van knippen, dus ik heb alles met een schaar gedaan, maar het kan ook met een mes en een liniaal.
Na het knippen vouw je het papier weer open en rol je het papier op. We hebben er een stukje ijzerdraad ingerold wat je bij de plastic zakjes krijgt. Maar daar ben ik halverwege mee opgehouden, voor de stevigheid was het niet nodig. Ik heb de tassels in elkaar gedraaid en vast gezet met een stukje masking tape. Dat vond ik mooier ogen. Ik heb daarna alle tassels aan een touw geregen, vast geknoopt en het opgehangen..

tassel

tissue papier knippen

tassel garland

tassel garland snijden

tassel garland

tassel garland boven de bank

tassel garland

de tassels aan de slinger

tassels

de tassels van dichtbij..

Show Comments

2 Comments

  1. Deurposters 16 oktober 2014
    • Petra 16 oktober 2014

Leave a Reply