Waterbedden hebben vele voordelen. Zo neemt het watermatras moeiteloos de vorm van jouw lichaam aan, waardoor je geniet van goede ondersteuning. Door de gelijkmatige verdeling heb je bovendien geen last van drukpunten. Je kunt in iedere gewenste slaaphouding liggen en optimaal ontspannen. Ook gaan waterbedden met het juiste onderhoud erg lang mee. Het is dus een goede aankoop voor de lange termijn. Sta jij op het punt om zelf een waterbed te kopen? Dan moet je goed letten op de 4 onderstaande punten.
1. Waterbedsysteem
Bij de aankoop van een waterbed kom je voor een aantal keuzes te staan. Om te beginnen kun je kiezen tussen twee waterbedsystemen: een mono systeem of een duo systeem. Een waterbed met mono systeem bestaat uit één groot watermatras. Bij een duo systeem krijgt een tweepersoonsbed twee losse matrassen. Het voordeel van het populaire duo systeem is dat je beide watermatrassen los van elkaar kunt aanpassen. Niet alleen in temperatuur, maar ook wat betreft stabilisatie. Bij een groot gewichtsverschil tussen jou en jouw partner is dit een stuk comfortabeler. Bovendien merk je bij een waterbed met duo systeem nauwelijks wanneer je partner zich omdraait. Bij een mono systeem met enkel watermatras kun je de deining wel voelen.
2. Type bedomranding
Vervolgens bepaal je het type bedomranding. De twee opties zijn: hardside en softside. Bij een hardside waterbed ligt het matras in een harde bedomranding, waardoor het niet kan uitzetten. Bij een softside waterbed is de rand gemaakt van zacht polyesterschuim en komt het watermatras gedeeltelijk op het bed te liggen. Het matras kan hierdoor een beetje uitzetten, wat het effect van ‘slapen op water’ versterkt. De laatste jaren zijn softside waterbedden het populairst.
3. Stabilisatie
De stabilisatie is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een waterbed. Het bepaalt hoe snel het water stil komt te liggen en hiermee de hoedanigheid van de ondersteuning. Bij een Silvano waterbed kun je de stabilisatie geheel naar eigen wens aanpassen. Van 0% stabilisatie tot een stabilisatiegraad van 120% met eventueel een extra lendensteun. Mocht je het lastig vinden om de juiste stabilisatie te bepalen, kun je advies vragen van een waterbed expert.
4. Formaat
Vergeet ook niet om te letten op het formaat van het waterbed. Wat past er mooi in de slaapkamer en welk formaat lijkt jou de comfortabelste optie? Voor lange mensen zijn er bijvoorbeeld extra lange watermatrassen verkrijgbaar van 220 cm lang.
Wanneer je goed let op de 4 bovenstaande punten, vind je het waterbed dat perfect bij je past!
No Responses Yet