19

Wat moet ik doen met afval bij een bedrijf aan huis?

Een ondernemer in Nederland is verplicht om afval te scheiden en verwerken. Wie bij een grote onderneming werkt, weet dat dit vaak vanzelf al wel goed geregeld is. Wanneer je echter alleen werkt en je hebt een kantoor aan huis, dan is dat wel anders. Heb je dan bijvoorbeeld een rolcontainer aan huis nodig? Of zijn er andere mogelijkheden om je afval te scheiden en af te voeren. In dit artikel vind je interessante informatie die je kan gebruiken.

Welk type afval betreft het?

Het begint allemaal bij het bepalen welk type afval je gaat verwerken. Wanneer je een kantoor aan huis hebt, dan brengt dat ook bedrijfsafval met zich mee. Dit moet je dus ook op die manier afvoeren. Je kan dit soms gewoon met het huishoudelijk afval meegeven omdat het dichtbij elkaar ligt. De gemeente kan het dan meenemen. Al is dit niet verplicht voor de gemeenten en kunnen ze het ook laten. Heb je veel bedrijfsafval? Dan kan je een goede optie hebben in een erkende inzamelaar als Milieu Service Nederland. Je kan dan voordelig aan de juiste containers en andere zaken komen. Ook wanneer je een kantoor aan huis hebt.

Het gebruik van rolcontainers

Je beschermt niet alleen het milieu, maar ook je portemonnee met afval scheiden. Wanneer je dit niet doet, dan zal je rolcontainer daarom sneller vol raken. Dat betekent ook nog eens dat al het afval bij het restafval terechtkomt. Dit is ook nog eens de duurste stroom omdat al dit afval verbrand moet worden. Dat is dus ook slecht voor het milieu. Het is beter om verschillende rolcontainers te gebruiken. Zo kan je gemakkelijk scheiden, minder restafval produceren en ook zorgen dat grondstoffen herbruikbaar worden. Wie het slim aanpakt, kiest voor meerdere kleuren. Zo weet iedereen precies wat waar moet worden weggegooid. Dit is de methode van duurzaam ondernemen waar iedereen iets aan heeft. Het is bovendien ook heel eenvoudig te doen.

De gemeente erbij inschakelen

Het afvoeren van bedrijfsafval moet je zelf doen. Het is zo dat je bij kleine hoeveelheden het best af bent door de gemeente in te schakelen. Die komt het dan ophalen en brengt daar maandelijks vaste kosten voor in rekening. Het is dan zo dat je het recht krijgt om afval af te voeren. Dit wordt ook wel reinigingsrecht genoemd. Je moet dit wel kunnen aantonen per afvalstroom die je produceert.

Zelf afvoeren

Wanneer je met je kantoor aan huis weinig afval produceert, dan kan je het ook zelf afvoeren naar de milieustraat. Dit is veel voordeliger in veel gevallen. Het kost je wel wat tijd, maar je hoeft niet de gemeente of een afvalverwerkingsbedrijf erbij te betrekken. Dit betekent dat je veel kan besparen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply