19

Wat is gelaagd glas?

Wat is gelaagd glas eigenlijk precies? Op welke manier kan je het gebruiken? Het gaat om een bepaald soort veiligheidsglas. Het is het soort dat niet zomaar breekt als het valt. Dit is te danken aan de folie die tussen verschillende lagen glas is geplaatst. Daardoor is het bijvoorbeeld goed te gebruiken om inbrekers te weren. Het heeft dus in ieder geval de nodige voordelen in gebruik. Daarom is het ook interessant om er eens wat dieper op in te gaan. Zo zie je direct of je er zelf ook iets aan hebt in jouw woning.

Op allerlei plekken te gebruiken

Misschien wel het belangrijkste voordeel van gelaagd glas, is dat het zo breed inzetbaar is. Het is eigenlijk op elke plek in huis waar glas bij komt kijken in te zetten. Denk aan het gebruik van deze glassoort voor de serre of de schuifpui. Dit zijn kwetsbare delen die je flink minder kwetsbaar maakt door deze soort glas te kiezen. Daarnaast is het ook goed om het glas voor een dak te gebruiken. Omdat het ook gemakkelijk te bewerken is, kan je er ook nog beter passend glas voor jouw woning van laten maken.

Werken met een folie

Werken met een folie

Gelaagd glas is glas dat uit meerdere lagen bestaat. Daardoor is het al veiliger. Bovendien wordt het dan ook nog eens extra bijeengehouden. Dat is te danken aan de folie die gebruikt wordt. Zo kan voorkomen worden dat het glas direct doormidden breekt wanneer het een breuk vertoont. Het zal niet in stukken uit elkaar vallen, maar blijft juist dankzij de folie aan elkaar zitten. Het is dus veel veiliger en kan bijvoorbeeld letsel helpen voorkomen. Ook draagt het eraan bij dat je niet zomaar door het glas heen kan vallen. Dat is ook wel heel belangrijk te noemen.

Andere voordelen van folie

De folie tussen de lagen brengt nog meer voordelen met zich mee. Zo houdt het bijvoorbeeld de warmte net wat beter in binnen in huis. Je zou ook kunnen zeggen dat het de kou wat beter buiten houdt. Dit is te danken aan de isolerende werking. Is het je om die isolatie te doen? Dan is het zelfs specifiek mogelijk om daar de juiste foliesoort voor te kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor folie die specifiek het geluid kan dempen. Zo heb je dus meer stilte in huis en minder last van de omgeving.

Hulp van de kenner

Het kiezen van het juiste glas is niet gemakkelijk. Daar kan je beter een kenner bij halen. Die kan je de verschillen tussen de soorten goed uitleggen. In welke situatie is welk type glas bijvoorbeeld het veiligst? Dit hangt natuurlijk van veel factoren af en de kenner heeft hier altijd antwoord op. Het is ook goed om te kijken wat het verschil is tussen glas voor het dak en glas voor de wanden. Ook kan je de specialist om specifieke modellen vragen. Zoals je ook je eigen wensen aangeeft. Dit helpt je om te zorgen dat je optimaal profiteert.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply