40

kleur van 2014 wordt ’teal’

de kleur van 2014 volgens flexa in Colourfuture 2014

de kleur van 2014 volgens flexa in Colourfutures 2014

Oktober is de woonmaand en dus een uitgelezen kans om het al over de kleur van het jaar 2014 te gaan hebben. Daarom lanceert Flexa het geheim van 2014 met hun nieuwe uitgave van ‘Colour Futures 2014’. Dit is een prachtig boek, waarin zij de kleurentrends uiteenzetten en veel inspiratie geven hoe je deze kleuren kunt toepassen in je huis of op je werk. Een boek waar ik altijd met veel plezier regelmatig in het jaar inkijk.

De Flexa ColourFutures 2014  heeft als thema ‘Unlocking Potential’; Flexa moedigt de wereld aan om in alledaagse ruimten nieuwe mogelijkheden te verkennen én te benutten. In ieder huis, kantoor, schoolgebouw en bedrijfspand schuilt namelijk een enorm potentieel. Het zijn ruimtes vol ideeën die alleen maar ‘ontsloten’ hoeven te worden….

Kleur van het jaar 2014 wordt ‘Teal’
De kleur die het centrale thema van ‘ontsluiten’ mooi weerspiegelt, is de kleur Teal. Deze kleur is een prachtige mix van een diep groen-blauw die staat voor balans, verfijning, kalmte en veelzijdigheid. Deze kleur, dé kleur van het jaar 2014 met kleurcode Flexa PO.20.40, wordt vaak gebruikt om het schitterende blauwgroen van tropische oceanen mee te beschrijven.

kleurtrends voor 2014 volgens colourfutures 2014

kleurtrends voor 2014 volgens colourfutures 2014

In de ColourFutures 2014 laat Flexa ook 5 hoofdtrends zien in kleurpaletten en in inspiratiebeelden. Intrigerend bij de kleuren is dat ze steeds lijken te veranderen, afhankelijk van de kleur waarmee ze worden gecombineerd. Daardoor wordt het verzinnen van een kleurenschema een ontdekkingstocht naar nieuwe combinaties. Bij alle kleuren staan kleurcodes vermeld, die je kunt laten mengen.

Wil je het potentieel van jouw (werk)ruimte graag vinden? Dan kan ik je helpen met een advies. Bel of mail mij dan voor een vrijblijvend gesprek! Zoek je inspiratie en wil je thuis met kleur aan de gang? Kijk dan het inspiratieboek van 2014 in of bekijk nog eens het boek van  2013….. Wil je graag spelen met kleur in jouw ruimte, maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Kom dan eens naar een workshop van Huisraad&Zo! Dit brengt je een stuk op weg!

de sleutel naar het potentieel

de sleutel naar het potentieel

een van de vijf trends voor 2014 volgens Colour futures van Flexa

een van de vijf trends voor 2014 volgens Colour futures 2014 van Flexa

het boek colour futures 2014 van Flexa

het boek colour futures 2014 van Flexa

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply