19

Wat is de meest geschikte stoel om in te gamen?

Heb je de smaak van het gamen te pakken en val jij onder de categorie fanatieke gamers? Dan is het van groot belang dat je beschikt over een goede gamestoel. Dit lijkt overdreven maar als je een lange tijd in deze stoel zit, mag (lees: moet) je hier best wel wat eisen aan stellen om lichamelijke ongemakken te voorkomen. In dit artikel geven we je het antwoord op de vraag wat de meest geschikte stoel is om in te gamen. ga er maar eens even goed voor zitten.

Verschillende soorten gamestoelen

Een blik op een website die gespecialiseerd is in gamestoelen (zoals gamestoel.eu) leert je al snel dat er verschillende soorten gamestoelen zijn. De klassieke game stoel heeft op het oog veel weg van een standaard bureaustoel maar heeft een smallere vormgeving. De betere modellen hebben een zitting van koudschuim en zijn vaak voorzien van rug- en nek kussens voor nog meer extra comfort en ondersteuning. Vooral deze laatste zaken zijn van belang als je op zoek bent naar de meest geschikte stoel om in te gamen. Omdat je vaak een vrij lange tijd gebruik maakt van een gaming stoel is het zeer belangrijk dat je hier een ergonomische zithouding in kunt aannemen. 

Naast de klassieke gamestoelen kun je de keuze maken voor onder andere een racestoel als je veel race spellen speelt. In veel gevallen vormen dit soort gamestoelen een onderdeel van een complete simulator. Een ander optie zijn de zogenaamde “rocker modellen” die je (zoals de naam al aangeeft) kunt vergelijken met schommelstoelen. Waar een racestoel je de “Max Verstappen” experience geeft, zorgt een schommelstoel voor een perfecte lounge beleving. Je kunt volledig ontspannen gamen waarbij je zelfs volledig “in” de game zit als je game stoel voorzien is van speakers en een audioverbinding.

Hoe selecteer je de meest geschikte gaming stoel?

Hoe selecteer je de meest geschikte gaming stoel

Naast je keuze voor een gaming stoel die aansluit bij je wensen met betrekking tot het gebruik zijn er andere zaken waar je op kunt letten bij het selecteren van de meest geschikte gaming stoel. Een belangrijk punt is bijvoorbeeld de maatvoering van de stoel. Als dit niet past bij de gebruiker, kan hij of zij nooit de juiste zithouding aannemen. Er zijn gaming stoelen die speciaal ontwikkeld zijn voor kinderen en volwassenen. Denk hierbij aan zaken als het maximale belastbare gewicht van de stoel en de mogelijkheid om te kiezen voor stoelen die ontwikkeld zijn voor lange mensen.

Daarnaast is de bouwkwaliteit en gebruikte materialen wel een punt waarop je moet letten. Goedkopere frames zijn vaak gemaakt van kunststof/ hard plastic terwijl er in duurdere frames ook aluminium of zelfs staal is verwerkt voor extra stevigheid en/of duurzaamheid. Tot slot is het handig om te kijken naar de wieltjes onder de stoel (en of je ze kunt vergrendelen), de eventuele inklapbaarheid van de zitvoorziening en het gewicht van de stoel als deze veel verplaatst moet worden. Er is best wel wat te kiezen als je op zoek bent naar een geschikte game stoel maar als je hierin de juiste keuzes maakt zit je er prima bij als je gaat gamen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply