20

Slopen bij je verbouwing: hier moet je rekening mee houden

Een belangrijk onderdeel bij een verbouwing in huis? Dat is het sloopwerk! Het wordt maar al te vaak onderschat dat hier behoorlijk wat bij komt kijken. Je kunt het eigenlijk zien als de belangrijke basis bij een verbouwing. Waar moet je rekening mee houden? Lees gauw verder voor onze tips en tricks.

Slopen is veel werk

Je hebt misschien in je hoofd dat het sloopwerk zo voor elkaar is bij je verbouwing. Maar niets is minder waar: in het sloopwerk gaat toch al gauw veel tijd zitten. Daarnaast is het fysiek zwaar werk, wat het ook niet makkelijker maakt. Daarom kiezen veel mensen ervoor om het sloopwerk uit te laten besteden. Zo werkt een circulair sloopbedrijf met innovatieve slooptechnieken, waarbij het sloopwerk op een verantwoorde manier wordt uitgevoerd.

Pas op voor schadelijke stoffen

Als je gaat slopen, komt er natuurlijk een heleboel stof vrij. Daarom is het altijd zaak om vooraf te inventariseren of er geen schadelijke stoffen aanwezig zijn in het gebouw, zoals asbest. Hier moet je immers altijd op voorbereid zijn, door bijvoorbeeld de juiste kleding te dragen. Ga ook niet zomaar zelf aan de gang met het verwijderen van schadelijke stoffen. Dit kun je meestal maar beter overlaten aan de experts. Sloopbedrijf A. van Liempd is een kwalitatief bedrijf met jarenlange ervaring: met de specialisten van dit bedrijf kun je er zeker van zijn dat de werkzaamheden op de juiste manier worden uitgevoerd. Dat is natuurlijk wel zo’n prettige gedachte!

Benodigdheden voor slopen

Ga je toch deels zelf aan de slag met het slopen? Wees je er dan van bewust dat je hier veel tools voor nodig hebt. Denk aan gereedschap zoals een muurzaag, steenbeitel, breekhamer, slijptol en moker. Je moet immers verschillende materiaalsoorten slopen bij de verbouwing van een woning. Vrijwel elke materiaalsoort vraagt om ander gereedschap. Je kunt deze spullen het best huren of lenen om niet onnodig veel kosten te maken. Denk ook aan de veiligheid: een mondmasker, helm, veiligheidsbril en handschoenen zijn essentieel. Alleen zo kun je op een verantwoorde manier aan de slag gaan met slopen.

Slopen bij je verbouwing

Afvalbeheer bij slopen

Bij slopen komt een heleboel afval kijken. Dit moet je meteen ergens kwijt kunnen: als je het in je woning laat rondslingeren, ligt het overal in de weg. Regel daarom tijdig een container waar je het afval in kwijt kunt. Hierbij is het verstandig om afval te scheiden, om de sloop op een zo milieubewuste manier aan te pakken.

Slopen is technisch

Het is zaak om vooraf de bouwtekeningen te bestuderen voordat je aan de slag gaat met slopen, of om dit zelfs te laten beoordelen door een deskundige. De reden hiervoor? Je kunt niet zomaar elk stuk muur weghalen: de fundering van de woning moet blijven staan. Ook kun je plotseling op bedrading stuiten – je kunt vooraf maar beter weten hoe dit in elkaar steekt. Als je hier zelf maar weinig verstand van hebt, kun je hier beter niet zelf mee aan de slag gaan. De veiligheid van het wonen in je huis moet immers altijd gewaarborgd blijven!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply