17

Waarvoor kun je led strips in huis gebruiken?

Het gebruik van led strips lijkt alleen maar toe te nemen. Op allerlei plaatsen in het huis zijn te terug te vinden. Maar waarom zijn die lampjes nu eigenlijk zo populair? Waarvoor kan je deze led strips nu eigenlijk allemaal gebruiken? 

Verlichting door led strips

Het is een open deur, maar het moet toch genoemd worden: led strips werken als verlichting. De led lampjes geven een grote hoeveelheid licht dat wordt verdeeld over een groter oppervlakte. Het ligt aan wat voor soort led lampjes je gebruikt, op welke plaats je ze bevestigd en hoe je deze afwerkt, maar in principe kan een led strip de gehele verlichting in een ruimte vervangen. Eigenlijk is het dus een nieuwe vorm van de ouderwetse kroonluchter.

Praktische verlichting

Naast de klassieke verlichting kan de led strip ook een praktische functie als verlichting vervullen. Denk bijvoorbeeld aan het bevestigen van led strips op de traptreden. Dit kan gemakkelijk met een LED profiel. Gegarandeerd dat je een beter zicht heb op de trap en hier minder snel vanaf valt. Als je valt, ligt het in ieder geval aan het gebrek van zichtbaarheid. Of denk aan dat schuine dak waar je regelmatig met je hoofd tegenaan loopt. Plak er een sfeervolle led strip op, en gegarandeerd dat je de balk eerder ontloopt. Door het zien van de led strip leggen je hersenen immers de link dat je daar dus niet kan lopen. Ideaal toch, dat scheelt weer een hoop blauwe plekken.

led strips in huis

Sfeerverlichting

De meerwaarde van led strips wordt vaak toch in de sfeer gezocht. Ze zijn heel nuttig als verlichting, maar de manier van licht geven brengt een fijne sfeer met zich mee. De led lampjes kan je verschillende kleuren geven en op diverse manieren bevestigen. Je kan ze bijvoorbeeld in de slaapkamer rondom de open haard bevestigen. Of bijvoorbeeld rondom de kast of over de bank of raamlijst. Of in de slaapkamer bij het hoofdeinde van het bed. Hoe romantisch als er rode lampjes je tegemoet schijnen als de zon ondergaat. In combinatie met de afwerking kan de led strip een onmisbaar onderdeel van jouw interieur worden.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply