29

Waarom kiezen voor een boxspring?

We slapen gemiddeld een derde van ons leven. Daarom is het belangrijk te investeren in een goede nachtrust, om deze zo aangenaam en prettig mogelijk maken. Boxsprings zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Van het totaal aantal verkochte bedden de afgelopen jaren is er intussen gemiddeld zeventig procent een boxspring. Ben jij op zoek naar een ander bed? Mensen die al eerder ervoor hebben gekozen te slapen op een boxspring, willen vaak niet anders meer. Heb jij nu nog een ledikant met een latten- of spiraalbodem? Hieronder lees je meer over de voordelen van een boxspring.

Wat is een boxspring eigenlijk?

Voordat je meer te weten komt over de voordelen van een boxspring, is het goed eerst eens uit te leggen wat dit precies is en hoe dit type bed verschilt van een ledikant. Eigenlijk is de juiste benaming voor een boxspring een boxspringcombinatie. Ook wordt hotelbed vaak als synoniem gebruikt, omdat veel hotels gebruikmaken van dit type bedden. Een boxspring is opgebouwd uit een onderstel en een matras. Vaak ligt er ook een topdekmatras of topper op het boxspringmatras. De boxspring zelf is opgebouwd uit pocketveren. Het is dan ook vrij vertaald een ‘bak met veren’.

Gemakkelijk in en uit bed stappen

Een boxspring heeft meestal een hogere lighoogte dan een ledikant. Ook ontbreekt een rand aan de zijkant van het bed. Hierdoor kun je gemakkelijker in en uit bed stappen. Hoewel dit eerder vooral als voordeel voor senioren of mensen die slecht ter been zijn werd gezien, ervaren tegenwoordig ook anderen dit steeds meer als fijn.

Eenvoudig om het bed te verschonen

Doordat er geen opstaande bedrand aanwezig is rond de matrassen, is het erg eenvoudig om het beddengoed van een boxspring te wisselen. Op een boxspring ligt bovendien meestal een topmatras, dat veel dunner en daardoor lichter is om te tillen en te draaien tijdens het verschonen.

Goed ligcomfort

Goed ligcomfort

Een ander belangrijk voordeel is dat de pocketvering en de combinatie van de matrassen ervoor zorgen voor een gelijkmatige verdeling van het gewicht. De ondersteuning van het lichaam is hierdoor beter te reguleren dan in een enkel matras.

Luxe en persoonlijke uitstraling

Wil je een boxspring, dan is er veel keuze en is het mogelijk om persoonlijke aanpassingen te doen. Je kunt de boxspring daarmee precies die luxe uitstraling geven die je wenst. Een bepaalde breedte, of afwijkende lengtemaat? Op zoek naar een bepaalde slaaphoogte of een bepaald type hoofdbord? Een model met lage of hoge poten, of zonder poten? Of een boxspring gemaakt van een specifiek materiaal van stof of leer? Het is allemaal mogelijk.

Slapen vinden we eigenlijk iets vanzelfsprekends. Maak daarom een weloverwogen keuze als je een nieuw bed wilt kopen, dit vergroot de kans op een goede nachtrust!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply