15

Waarom het slim kan zijn om je huis (weer) te laten taxeren!

Het wordt steeds duurder om in Nederland te wonen. Met een groot huizentekort is het pakken wat je pakken kan. Gelukkig hebben veel mensen nog steeds een mooie woning kunnen kopen. Er zijn echter vele zaken waar je op moet letten wanneer je een huis hebt gekocht. Een van deze onderdelen is het taxeren van je woning. Ben jij benieuwd waarom dit een slim idee voor je kan zijn? Lees dan vooral verder, want in deze blog leggen we precies uit waarom dit intelligent is om te laten doen. Zo maak je straks zelf beter de overweging of je huis laten taxeren een goed idee is of niet.

Je krijgt een betere inschatting

De eerste reden waarom het slim kan zijn om je huis te laten taxeren, is doordat je een betere inschatting krijgt van de waarde van je huis. Dit geldt met name als je iets aan het huis aan wilt passen, zoals bij een verbouwing. Met een taxatie weet je wat de mogelijkheden zijn hiervan. Bij sommige huizen zorgt een verbouwing namelijk ervoor dat de waarde van je woning meer wordt, terwijl bij andere huizen dit helaas niet het geval is. Je wilt niet onnodig geld uitgeven aan een verbouwing, tenzij je van plan bent om voor een erg lange periode in je woning te blijven. Door middel van een taxatie weet je precies wat de beste financiële keuze is op dit vlak.

Het helpt bij het ondersteunen van een nieuwe hypotheek

Een tweede reden waarom je huis laten taxeren handig is om te doen, is doordat het je ondersteunt bij een nieuwe hypotheek. Wil jij graag een hypotheek afsluiten die gunstiger voor je is? Dan is het zaak om goed onderzoek te laten doen voor de echte waarde van je huis. Daarbij is een taxatie vrijwel de enige optie die een hypotheekverstrekker accepteert bij het afspreken van nieuwe hypotheekvoorwaarden. Wanneer je bijvoorbeeld in Haarlem woont en een andere hypotheek wilt, is een taxatie Haarlem geen slecht idee om te laten uitvoeren door een betrouwbare partij. 

Je weet de verkoopprijs van je woning

Je weet de verkoopprijs van je woning

Tot slot is het slim om je huis te laten taxeren wanneer je erachter wilt komen wat de verkoopprijs van je woning is. Bijna niemand woont zijn of haar gehele leven in dezelfde woning. Het is haast onvermijdelijk om een keertje te verhuizen. Dan wil je vanzelfsprekend wel een eerlijke prijs ontvangen bij de verkoop van je woning en niet belazerd worden. Een taxatie helpt je daarbij. Zo weet je precies voor welke prijs je jouw woning minimaal kunt gaan verkopen tegenover een andere partij.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply