30

Waarom een warmtepomp een must is (3 redenen)

De warmtepomp is nu definitief doorgebroken. Niet alleen in Nederland, maar ook elders in Europa laat de verkoop van deze duurzame verwarmingssystemen al jaren achtereenvolgend dubbele groeicijfers zien. Wat deze toegenomen populariteit verklaart? We zetten de 3 belangrijkste redenen voor je op een rij.

1. Je woning wordt meer waard

De techniek staat voor niets! De afgelopen jaren hebben warmtepompen op het gebied van verbruik en efficiëntie grote stappen gezet. Sommige systemen zijn in staat voor elke verbruikte kWh aan elektriciteit tot maar liefst het zesvoudige aan warmte-energie terug te leveren. Hiermee bespaar je aanzienlijk op energiekosten. Dat niet alleen: een dergelijke verduurzamingsslag vertaalt zich ook in een hoger energielabel van je woning. Een lucht-water warmtepomp draagt al snel bij aan een verbetering van 1 à 2 labelstappen.

2. Je bent onafhankelijk(er) van gas

Er is veel te doen om de Groningse gaswinning. Nu de gaskraan langzaamaan wordt stopgezet, komt de gasprijs flink onder druk te staan. Al jaren op rij stijgen de gasprijzen, deels ook vanwege de verhoogde energiebelasting op gas. Naar alle waarschijnlijkheid zet deze trend zich ook de komende jaren voort. Aardgasvrij wonen wordt, kortom, steeds lucratiever.

Warmtepomp

3. Je verlaagt je ecologische voetafdruk

Warmtepompen verwarmen je woning op basis van duurzame energiebronnen. Dit heeft uiteraard veel impact op je CO2-uitstoot. Een goed geïsoleerde woning met een lucht-water warmtepomp stoot gemiddeld 700 kilo minder CO2 uit dan met een HR-ketel op gas. Wanneer je besluit de benodigde elektriciteit voor de warmtepomp zelf op te wekken of groene stroom af te nemen bij een duurzame elektriciteitsaanbieder, kun je zelfs volledig circulair wonen.

Comfortabel én duurzaam wonen

Waarom een warmtepomp een must is? Je bespaart op je energiekosten, je investeert in de waarde van je woning én je bent onafhankelijk(er) van grillen uit de gasmarkt.

En dit alles zonder in te boeten op comfort. Wist je dat een aantal warmtepompsystemen van Gasvrij zelfs volledig geruisloos is?

Voor meer informatie: www.gasvrij.nu

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply