39

een vrolijke tekening op het raam maken

een tekening op het raam

een tekening op mijn raam

Al een hele poos zie je mensen een tekening op het raam maken. Het is een een leuke trend en is een echt blijvertje. In mijn dorp zie je het niet zo veel krijttekeningen, dus ik heb veel bekijks met mijn steeds veranderende ramen. Soms maak ik een uitgebreide tekening en soms maak ik een patroon. In ieder geval kun je er leuke dingen mee maken.

 

krijtstiften voor op het raam

verschillende krijtstiften

krijtstiften

Ik maak al een poosje tekeningen met krijtstiften en heb al een aantal stiften uitgeprobeerd. Welke stift bij jou past, moet je zelf uitproberen, maar misschien heb je iets aan mijn gebruikerservaringen:

* de krijtstift van edding: Deze stift kun je overal kopen, dat is gemakkelijk. Zelf vind ik deze stift het minst lekker schrijven, het krijt droogt snel op en dat werkt niet zo fijn.
* de krijtstiften van uni posca: Deze krijtstiften schrijven gewoon erg lekker. Ze moeten even opstarten, ze moeten flink geschud worden en soms wordt de penstreek niet heel strak… maar deze krijtstiften blijven mijn favoriet.
* de krijtstift van molotow: De molotow stift heb ik laatst ontdekt. Het grote voordeel is dat je ze na kunt vullen en je kunt door een ‘raampje’ zien hoe vol de stift nog is. De stift is iets minder wit, waardoor je het minder goed kunt combineren met een andere krijtstiften. Ze tekenen prima, ik ben tevreden over de kwaliteit!

 

stappenplan voor een tekening op het raam

Wil jij ook een krijttekening op je raam maken, dan kun je het volgende stappenplan volgen:

1. Zoek inspiratie voor een tekening door een goed zoekwoord in te typen bij google of bij pinterst. Sla de plaatjes op in een document en maak een klad-tekening.
2. Leg de spullen klaar om op het raam te tekenen, bijvoorbeeld: een krijtstift, een rol keukenpapier en een nat doekje.
3. Verdeel het raam in delen en teken je raamtekening in stukken. Zorg dat je het deel steeds afmaakt, want als je dit later doet, veeg je de buitenlijntjes per ongeluk uit.
4. Heb je een fout gemaakt, veeg deze dan direct weg met je vinger of een vochtig keukenpapiertje. Droog het goed na voor je verder tekent, want anders gaat het krijt uitvloeien en dat is erg jammer.
5. Kijk op een afstand of je nog iets wilt verbeteren of aanvullen.

Vind je het moeilijk om zelf een tekening te bedenken, koop dan een voorbeeld bij krijtstifttekening.nl. Succes!

maak een tekening op je raam

een raamtekening kan ook heel eenvoudig…

raamtekening maken

een raamtekening

Bewaren

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply