37

een zomerse tekening op het raam

raamtekening

raamtekening met krijtstiften

Sinds ik geen raamfolie meer heb tegen de inkijk, maak ik tekeningen met krijtstiften. Vooral omdat:
* ik het erg leuk vind om steeds iets anders te zien
* ik graag een tekening bedenk en maak..
Het leuke van alles is, dat ik altijd dacht niet te kunnen tekenen. Maar hoe meer ik er maak, hoe met meer plezier en tevredenheid ik ernaar zit te kijken. Het zijn niet de spannendste tekeningen… maar eenvoudige tekeningen kunnen er ook leuk uitzien en ik krijg steeds meer gevoel voor vlakvulling. Ook zie ik dat een kleine oefening vooraf goed helpt om het in het echt te maken. Afijn, deze keer heb ik een zomers tafereel op mijn raam getekend.

een tekening op het raam maken

Ik heb eerst inspiratie gezocht op internet. Ik verzamel dit op mijn pinterest-bord ‘chalkboard-art’.
Ik heb bedacht om summer-quotes te combineren met een tekening en ik zocht op de woorden summer quote chalk voor ideetjes.
Daarna heb ik de indeling van mijn raam op een papier getekend. Hierin heb ik wat schetsjes gemaakt…
Uiteindelijk ben ik met mijn krijtstiften aan de slag gegaan en heb het getekend. Het meest lastig was dat ik de letters in spiegelbeeld moest schrijven. Maar na 1 woord had ik dat al snel onder de knie.

Mijn zoon ontdekte wel dat ik een letter vergeten ben…. Mmmm, balen… Aanpassen dus. Kun jij hem vinden?

Heeft iemand nog een goede tip voor fijne krijtstiften? Ik ben niet helemaal tevreden met de edding. Ik zou graag verschillende punten willen en een wat vloeiendere verf. Wie heeft er een goede tip?

tekening

tekening op het raam

tekening

tekening aan de binnenkant van het raam

tekening

het raam

 

Show Comments

8 Comments

  1. Christa Bosch 31 mei 2015
  2. janneke 1 juni 2015
    • Petra 2 juni 2015
    • Petra 2 juni 2015

Leave a Reply