29

genieten van de tuintrend van 2017

buitenteras

een sfeervolle tuintafel via

Het hele jaar kunnen we genieten van onze tuin, maar een groot deel ervan kunnen we er lekker werken en genieten. De tuin is als het ware de buitenkamer van ons huis. Wel zo fijn als deze net zo prettig en gezellig is als je huis… Om je te inspireren de tuintrends van 2017 op een rij:

de eerste tuintrend van 2017: een natuurlijke tuin

In de natuurlijke tuin geef je de planten de ruimte en maak je je bijvoorbeeld niet druk om die klimplant die de muur bedekt of een plant die te veel uitdijt. Het gevoel versterkt door een vijver of een schaal met water in de tuin. De materialen die gebruikt worden zijn verweerd en ruw. Er zijn stoelen, banken, potten met planten en antieke gieters.

tuintrends 2017

een zelfgemaakte waterval in de natuurlijke tuin

de tweede tuintrend van 2017: de binnen-buiten tuin

Bij deze trend is binnen buiten en buiten is binnen. De inrichting van je huis loopt over in de tuin en de materialen van binnen gebruik je ook buiten. De tuinmeubelen zijn in dezelfde stijl als de stoelen binnen en binnen zijn er veel planten zoals buiten. Zowel buiten als binnen hangen posters, staan mooie accessoires met kaarsen, staan handige tafeltjes en hangen raamdecoraties van raamdecoratie.com  De kleur is groen, hoe groener hoe beter…

tuintrend 2017

een heerlijke plek met een hangmat

de derde tuintrend van 2017: de doe tuin

Steeds meer mensen kweken groente en fruit in de eigen tuin. Het is niet alleen fijn om te weten waar het eten vandaan komt, het ziet er ook gezellig uit en is uiteindelijk helemaal niet veel werk. Hang potten met verschillende kruiden aan de muur, vul houten kisten met groenteplanten, maak ruimte tussen de andere planten of haal een paar tegels uit je terras en vul het met moestuin-grond. In deze tuin is het ook niet gek als je ruimte maakt om . Groen doet ons goed!

tuintrend van 2017

in de natuurlijke tuin past een moestuinbak

de vierde tuintrend van 2017: de wereldtuin

De wereldtrend kenmerkt zich door aardse en vrolijke kleuren en zorgt voor een vakantiegevoel in eigen tuin. We gaan steeds verder weg en nemen van alles mee naar huis. Een tuin met bijvoorbeeld een loungehoek met een grote loungeset die je o.a. kunt vinden bij VDgarde.nl Een heerlijke plek om van alle rust en het groen te genieten. Voor een wereldse stijl leg je een kussens en een kleed neer, zet je manden en potten neer. In de tuin kun je dan misschien nog tropische planten neerzetten zoals een vaten, bamboe of cactussen.

Welke trend past bij jou?

tuintrend van 2017

een voorbeeld van een wereldtuin

Bewaren

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply