21

Voordelen van een eigen hottub

In drukke tijden verlangt iedereen wel eens naar een dagje ontspannen, maar je hebt hier in je drukke werkleven natuurlijk niet altijd tijd voor. Dus hoe zorg je er nou voor dat je thuis net zo kunt ontspannen als in de wellness? Het antwoord is simpel: een hottub in de achtertuin. Zo kun je heerlijk ontspannen na een drukke dag op het werk of een hectische kindervakantieweek. Het baden in een hottub heeft nog een aantal andere voordelen die we je graag vertellen. Lees dus snel verder!

Anti stress

Wellicht het meest bekende voordeel van een hottub, maar daarom zeker niet minder belangrijk. Door te baden in het warme water glijdt de stress zo van je af. Dit komt enerzijds doordat je gewichtloos bent en anderzijds doordat het geluid een ontspannend effect heeft.  Dit voordeel kunt u een handje helpen door de hottub op een mooie plek neer te zetten, waardoor u nog meer tot rust komt.

Tegen lichamelijke pijnen

Door te baden in een hottub verdwijnen pijntjes als spierpijn of gewrichtspijn al snel naar de achtergrond. Baden in warm water zorgt er namelijk voor dat bloedvaten worden verwijd, wat de bloedtoevoer naar beschadigde weefsels vergemakkelijkt. Ook wordt de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen versneld wat leidt tot een sneller herstel van vermoeide spieren. Daarnaast ervaar je gewichtsloosheid, waardoor de druk op gewrichten en botten afneemt en eventuele ontstekingen en zwellingen tegengegaan kunnen worden.

Welvaere Hottub

Vermindering van hoofdpijn en migraine aanvallen

Het ontspannen van spieren zorgt er direct ook voor dat het lichaam ontspant de kans op migraineaanvallen afneemt. Daarnaast raken holtes vrij door de warme lucht die vrijkomt van het warme water, waardoor je minder snel last krijgt van drukkende hoofdpijn.

Bloeddruk- bloedsuikerverlagend

Uit recente studies is gebleken dat bij 20 minuten baden in een hottub de bloeddruk al beduidend lager is. Dit kan erg gunstig zijn voor patiënten met een hartaandoening. Daarnaast kan, door regelmatig te baden in de hottub, de bloedsuikerspiegel bij diabetes 2 patiënten verlagen.

Tijdsbesparing

Wanneer je een hottub aanschaft, bespaar je veel tijd. Je hoeft namelijk geen hele dag meer uit te trekken om naar een spa te gaan. Daarnaast zit je ook niet vast aan openingstijden, je zet het kacheltje aan en kunt binnen de kortste keren lekker baden.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply