36

de voordelen van klein wonen

Misschien heb je het al gezien… maar klein wonen is een trend. Op de tv en in de bladen zie je bijvoorbeeld de tiny houses voorbij komen. Je hebt niet veel ruimte nodig om fijn te leven. Sowieso is ontspullen en met minder genoegen nemen een trend die blijft.
In ieder zie je dat steeds meer mensen blij zijn met een kleinere woning, het heeft namelijk ook voordelen. Eén van de voordelen is dat je minder hoeft op te ruimen en schoon hoeft te maken. In een kleine ruimte ga je ook beter met je opbergruimte om. We bewaren gewoon veel te veel. Een ander voordeel is dat de vaste lasten lager zijn en je hebt alles dicht bij de hand en kun je gemakkelijk in een hoekje wegkruipen….

Een kleine ruimte wil je optimaal gebruiken, want iedere centimeter van de ruimte moet je goed benutten. Een paar tips op een rij:

slimme oplossingen

Maak bij de inrichting gebruik van slimme oplossingen, gebruik bijvoorbeeld een meubelstuk voor verschillende doeleinden. Slaapbanken zijn bijvoorbeeld een slimme investering. Overdag kun je er lekker op zitten, maar ’s nachts kun je er ook heerlijk in slapen. Ook kun je op een slaapbank visite laten logeren en levert het een extra slaapplek op. Je kunt leuke slaapbank kopen bij Leen Bakker. Een ander voorbeeld is dat het bureau een eettafel en werkplek te gelijk kan zijn, of klap een meubels in en zorg dat het een mooie eyecatcher wordt.

maak gebruik van kleur

Met kleur kun je trucjes uithalen, want kleur komt op je af, of loopt van je weg. Wil je een ruimte kleiner maken dan zet je een stevige kleur tegenover je op de wand. Wil je een kamer ruimer maken dan maak je beide zijwanden een donkerdere kleur. In ieder geval brengt kleur sfeer in de ruimte en dat heb je nodig om je er prettig te voelen. Maak er gebruik van!

hou het netjes

Zorg dat de ruimte opgeruimd is, dan lijkt een ruimte overzichtelijker en groter. Het werkt nu eenmaal zo. Dus aan de slag en ruim alles op!

verlicht de ruimte

Met licht en verlichting hou je een ruimte overzichtelijk en maakt het ruimer. Zorg dat alle hoeken verlicht worden, vooral uplighters die via het plafonds het licht brengt helpen bij overzicht. Om er voor te zorgen dat er niet té veel licht is, kun je gebruik maken van dimmers. Zet je de lampen fel dan kun je met het licht een boek lezen, zet je het zacht dan is er een gezellige gloed in huis.

Je ziet, genoeg oplossingen om je ruimte optimaal in te richten. Er zijn veel winkels waar je mooie spullen kunt aanschaffen voor je interieur. Zelf kom ik het laatste jaar graag even bij de winkels van Leen Bakker kijken. Ze hebben een grote collectie mooie en hippe spullen voor een kleine prijs. Da’s mooi meegenomen.

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply