42

De voordelen van keramische vloertegels

Keramische vloertegels zijn gemaakt uit verschillende dunne lagen van keramisch materiaal; een mengsel van zand, klein en andere natuurlijke substanties. Door de grote variatie passen ze in ieder interieur! Of je nu van modern, landelijk of juist van klassiek houdt, het aanbod is ontzettend groot. Daarbij kun je ze ook nog krijgen in allerlei kleurtinten, maten en, misschien wel het belangrijkste; prijscategorieën! Maar wat zijn nu de voordelen van deze vloertegels?

Gemakkelijk onderhoud

Een van de grootste voordelen van keramische vloertegels is het feit dat ze maar weinig onderhoud nodig hebben. Ze worden op hoge temperaturen gebakken en zijn daardoor zowel kras,- als vetvlek-vrij! Een swiffer door de kamer nagevolgd door een dweil is al genoeg.

keramische vloer schoonmaken

Ruimtes vergroten of verkleinen

Behalve praktisch, zijn keramische vloertegels ook nog eens heel erg geschikt om je woonruimte een bepaald ‘idee’ mee te geven. Zo kun je een kleine ruimte, met grote tegels ruimer laten lijken en andersom!

(Bijna) alle kleuren van de regenboog

Daarbij kun je keramische vloertegels ook nog eens in tientallen verschillende kleuren krijgen. Een mooie donkere tegel voor een warm interieur, of juist een hoogglans design tegel voor een strak en modern interieur. Voor welke kleur je ook kiest, de tegels hebben een prachtige overloop in kleur en geven je ruimte daardoor een hele natuurlijke look.

kleuren keramische vloer

Zelf klussen

Mocht je nog twijfelen, neem dan ook in overweging dat een echte Handige Harry de tegels gewoon helemaal zelf kan leggen. Met verschillende tutorials kun je zelf aan de gang met natte chape of lijm. Dat gezegd hebbende kan het soms interessanter zijn om de tegels te laten plaatsen door een professional met ervaring. Vaak zit dit zelfs bij een mooie prijs inbegrepen!

Ook voor de hout-liefhebber

Veel mensen zijn verliefd geworden op de natuurlijke hout-look in huis. Te combineren met iedere woonstijl en de eerste stap naar een warm, huiselijk gevoel. Het nadeel van houtvloeren is dat deze vaak duur zijn en daarbij ook nog eens lastig schoon te houden. Een keramische vloer met een hout-look biedt de oplossing! De zo goed als onderhoudsvrije keramische tegels geven je de uitstraling van een houten vloer en alle praktische voordelen van een keramische tegel!

houtlook keramische vloer

Voor ieder huis een tegel

Mocht hout nu niet je ding zijn, kies dan voor een beton-look keramische vloer. Of wat dacht je van een marmer-look voor het klassieke interieur, of een beton-look voor de industriële woning! Doe vooral eens inspiratie op en blader door het ruime assortiment keramische vloeren van Totaaltegel; mogelijkheden zijn er genoeg!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply