41

een tijdloze houten vloer uitkiezen

Een vloer is de basis van je interieur, een belangrijk element. Veel mensen willen graag een houten vloer, want deze vloer oogt comfortabel, rustig en warm. Verder is een houten vloer eenvoudig in het onderhoud, het is duurzaam en het haalt de natuur naar binnen. Eigenlijk past een hout bij iedere woonstijl en krijg je met parket een tijdloze uitstraling.

donkere houten vloer

Als je voor een donkere kleur op je vloer kiest, dan kies je voor contrast. Donkere vloeren kleuren sterk in combinatie met een lichte muur. Pas wel op met koel wit, want het contrast kan dan wel erg groot worden. Kies liever voor een zachte kleur die dichter de de kleur van de vloer komt. Een donkere vloer zorgt ervoor dat je goed kunt aarden, een goede basis voor de ruimte.

lichte houten vloer

Een donkere kamer maak je optisch ruimer door voor een lichte vloer te kiezen. Een lichte vloer reflecteert het licht, waardoor de gehele ruimte lichter wordt. Door een lichte vloer te combineren met lichte muren krijg je een strakker uiterlijk, een goede basis zijn voor een basic woonstijl. De kleur en sfeer kun je dan toevoegen met gekleurde accessoires.

de kleur plinten

Als je hebt gekozen voor een vloer en de kleur, dan moet je nog kiezen voor passende plinten. Als je kiest voor plinten in dezelfde kleur als je vloer, dan lijkt het vloeroppervlak groter. Kies je voor plinten in dezelfde kleur als de kleur van de wand, dan lijkt het vloeroppervlak kleiner.

Kortom: een houten vloer of parket is een goede basis voor iedere ruimte in huis. Of je nu een lichte of een donkere vloer kiest, voor een brede keus aan vloeren klik hier.

weetje: Aankomend jaar is demim drift de kleur van 2017. Blauw versterkt de warmte van hout. Heb je veel houtsoorten in je interieur, dan kan de kleur blauw dit met elkaar verbinden! Op pinterest kun je op mijnĀ  bord ‘wood and blue’ goed zien wat ik bedoel.

Bewaren

Show Comments

One Response

  1. Hanneke 6 juni 2018

Leave a Reply