40

vijf W’s voor meer me time

me time

een quote via buzzfeed

Me time…is even tijd voor jezelf- om te genieten en te ontspannen, tijd om even te zijn in plaats van steeds te doen. Tegenwoordig komen we tijd te kort, we hebben het druk en willen van alles te gelijk doen. Het is belangrijk om af en toe tijd voor jezelf te nemen om te voorkomen dat stress de overhand krijgt. Dan ben je zomaar verder van huis.
Bij ‘Me-time’ draait het helemaal om ‘Me, myself and I’. Dat klinkt heel egoïstisch.. maar als je goed voor jezelf zorgt, dan komt het ook ten goede aan hen om je heen. Het hoeft geen uren te duren, maar even bijtanken is gewoon belangrijk.

De 5 me time W’s

Voor een goed moment van we time zijn er 5 zaken belangrijk. Toevallig beginnen ze met een W 🙂 :

1. Wat: Bedenk wat je het liefste zou willen doen. Wil je de krant lezen, een boek of dat fijne tijdschrift van vorige week…
2. Waarom: Wat wil je vooral bereiken met je me time-momenten… Wil je stress kwijt raken, meer aandacht voor jezelf, of…
3. Welke: Denk na hoe lang je graag wilt genieten… welke tijd heb je nodig, is dit een half uur of heb je aan 10 minuten genoeg?
4. Waarmee: Verzamel de spullen die je nodig hebt…. Is dat een blad, een stevig kussen, een zachte deken of lekkere warme sokken?
5. Wanneer: Bedenk wanneer je dit gaat doen.. Doe je het overdag als je even alleen bent, ’s avonds laat of in het weekend? Zet je me-momenten in je agenda en zorg ervoor dat het ook echt gaat gebeuren….

me time

mijn me time moment op mijn bank

Mijn me-time moment

Mijn me time moment moet nog groeien. Ik doe mijn best! Ik zit graag op de bank om even te lezen en tot rust te komen. Ik heb een verzameling gemaakt van de spullen die ik gebruik. Ik heb bijvoorbeeld bij de collectie van koeka home gezocht, ze hebben daar de heerlijkste dekens en kussens. Ik heb een 1 persoons deken Oslo uitgekozen. Sinds deze in huis is, hebben we een rooster wie wanneer eronder mag liggen. De deken is zo lekker, vooral vanwege de teddystof aan de binnenkant die heerlijk zacht en warm is!
Verder heb ik een gebreide kussen Valencia, een stapel fijne tijdschriften en mijn potje thee.
Ik kan je zeggen: het is heerlijk en ik geniet er erg van!

me time

mijn me time moment op de bank

me time

mijn favoriete comfortabele deken Oslo van de koeka home collectie. #blij mee

me time

mijn stapeltje leesvoer

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply