20

Vervang je oude TL buizen eenvoudig voor LED

Wil jij verduurzamen? Dan valt het aan te raden om je verlichting in je woning of op kantoor te vervangen door LED verlichting. Oude TL buizen vervang je eenvoudig voor LED door de volgende stappen te volgen. In het kort komt het erop neer dat armaturen met starters eenvoudig vervangen kunnen worden door LED-buizen. Je hoeft alleen de bestaande starters te verwisselen met LED-dummy starters. In sommige gevallen is het nodig om een aanpassing in de armatuur te doen, zoals wanneer je te maken hebt met een armatuur zonder starter.

Led TL armaturen

Het is zowel een optie om het oude armatuur van de huidige TL-buis te behouden als om een nieuw led tl aratuur aan te schaffen. Wil jij gebruik maken van het armatuur dat je al in je bezit hebt? Haal dan de starter en/of ballast weg om vervolgens de led-TL aan te sluiten. Hierdoor bespaar je direct extra energie. Ook kun je ervoor kiezen om de huidige armatuur intact te houden en alleen de oude starter te vervangen door een led-starter. Deze led-starter doet dienst als een soort dummy enwordt automatisch bij jouw nieuwe led TL buis geleverd.

Verschillende soorten LED TL armaturen

Verschillende soorten LED TL armaturen

Er zijn verschillende soorten led TL buizen om uit te kiezen. Zo zijn er exemplaren met en zonder beschermkap en kun je kiezen uit verschillende afmetingen. Sommige armaturen zijn geschikt voor een dubbele tl buis, terwijl weer anderen geschikt zijn voor een enkele buis. Daarnaast heb je de keuze uit LED tl buizen in verschillende lichtsterktes. Ben jij op zoek naar functionele verlichting met helder wit licht voor op kantoor of in de werkruimte? Ga dan voor een buis met een lichtopbrengst van 4000K. 3000K is warm wit licht, ideaal voor thuisgebruik of de wachtruimte. Voor verlichting in de werkplaats, garage of het magazijn is een lichtsterkte van 6000K geschikt. LED TL buizen zijn in deze drie verschillende lichtkleuren verkrijgbaar.

Oude TL buizen vervangen voor LED

Het loont al snel om jouw oude TL buizen te vervangen voor led TL armaturen. Je kunt de oude TL buizen eenvoudig zelf vervangen en de nieuwe buizen verdienen zich snel terug. Zo bespaar je gelijk 70% energiekosten, wat je maandelijks flink scheelt op de energierekening. LED TL buizen verbruiken de helft aan stroom ten opzichte van de ouderwetse TL buizen indien de LED TL buis direct op de stroom aangesloten wordt. Bij het verduurzamen van de woning wordt vaak gekeken naar ruimtes waar je vaak aanwezig bent, zoals de woonkamer en slaapkamers. Ruimtes zoals de garage en schuur worden nogal eens over het hoofd gezien, terwijl je juist hier flinke besparingen kunt bewerkstelligen. Alleen al door oude TL buizen te vervangen door nieuwe led TL buizen kan je aanzienlijk op je energiekosten besparen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply