18

Verschillende soorten banken

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe bank te gaan kopen? Maar weet je eigenlijk nog niet precies waar je naar op zoek bent? Dan ben je inspiratie nodig! Daarom willen we je in deze blog meenemen en wat ideeën geven over de verschillende soorten banken waar je uit kan kiezen.

2- en 3-zits banken

De meest voorkomende banken zijn de reguliere 2-zits en 3-zits banken. Het voordeel van deze banken is dat ze relatief weinig ruimte in beslag nemen maar wel plek aan 2 of 3 personen geven om te zitten. Daarnaast kan je met deze banken makkelijk combinaties maken met andere meubelen. Zo kan je er bijvoorbeeld een voetenbankje of een comfortabele stoel bij plaatsen. Het is ook erg gemakkelijk om een tafel te vinden die bij de bank past om dat je in de meeste gevallen de tafel gewoon voor de bank plaatst. Je hoeft dan geen rekening te houden met bijvoorbeeld een hoek zoals bij een hoekbank wel het geval is.

Hoekbanken

Hoekbanken

Nog een variant die je vaak ziet is een hoekbank. Een groot voordeel van een hoekbank is dat het vaak meerdere functies heeft. Zo kan je er onderuit op liggen en is het vaak mogelijk om nog een stuk uit te schuiven om er een (tijdelijke) slaapbank van te maken. Daarnaast bied een hoekbank vaak ruimte aan meer personen dan andere banken omdat het erg grote banken zijn. Daar moet je natuurlijk wel rekening mee houden wanneer je de kamer aan het inrichten bent,. Je wil niet dat de bank straks te groot is en niet goed in de kamer past. Nog een tip: hou ook rekening met de tafel die je bij de bank gaat plaatsen. Je wil niet aan het eind ineens te weinig beenruimte hebben.

Loungebanken

Een nog grotere variant dan de hoekbank is de loungebank. De naam zegt het eigenlijk al, de ideale bank om lekker op te loungen. Deze banken zijn zeer groot en zijn in veel gevallen uit meerdere delen opgebouwd. Zo kan je een samenstelling creëren die perfect is voor jou. Deze banken zijn zeer geschikt voor grote kamers of een groot terras waar je met veel mensen lekker wilt kunnen zitten.

Inspiratie opdoen

Om inspiratie op te doen zijn er veel verschillende mogelijkheden. Zo kan je online rondkijken, een beurs bezoeken of gewoon een winkel inlopen om eens wat rond te kijken. Woon je toevallig in het noorden van Nederland? Op de woonboulevard in Groningen vind je de meest verschillende woonwinkel Groningen en is er voor ieder wat wils.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply