43

Adulting 101: wat je nodig hebt in een eerste appartement

Gefeliciteerd, jij gaat op jezelf wonen, wat leuk! Misschien zie je het zelf al helemaal voor je, hoe je alles gaat inrichten en kun je niet wachten om te gaan shoppen. Of je nu houdt van gloednieuw of vintage, wij geven je graag enkele tips van dingen die je niet mag vergeten – we’ve been there!

Vergeet je crisis-doos niet!

Nu denk je vast: “Huh, crisis?”. Oké, crisis is misschien een groot woord, maar er kan best veel gebeuren waarop je niet voorbereid bent. Is er een stroomstoring? Dan is het handig om een zaklamp te hebben. Scheur je door jouw favoriete broek? Dan biedt een naaisetje de oplossing. Voel je je ineens een beetje koortsig? Dan is het handig als je al een thermometer in huis hebt, en niet in die toestand naar de apotheker moet hollen. Ook pleisters, ibuprofen en hoesttabletten kunnen handig zijn in de crisis-doos. Een voorbereid persoon is er twee waard! 

Investeer in een goed matras

Mocht je houden van tweedehands, dan weet je vast dat je op Facebook, Marktplaats en andere sites echte pareltjes kunt scoren voor een prikje. Zo kun je jouw eerste appartement helemaal inrichten, zonder enorm veel geld uit te geven. Toch zijn er enkele dingen waarvoor we aanraden om ze nieuw te kopen, waaronder jouw matras. Een goed matras is ontzettend belangrijk – je slaapt immers zo’n een derde van je leven. Kies daarom een matras dat past bij jouw persoonlijke voorkeur en slaapgewoontes. Na jouw investering, heb je nog jaren plezier aan je matras. Ook een goed hoofdkussen en dekbed is aan te raden. 

Kies voor handige opbergmethodes

Een rommeltje is snel gemaakt, zeker in de eerste weken, als je nog niet al je spullen hebt. Wij raden je aan om altijd direct een wasmand aan te schaffen, dan kun je je vuile was in ieder geval kwijt. Ook een schoenenrek of een ophangsysteem dat je in je kast kunt hangen, is erg handig. Handige opbergmethodes, bijvoorbeeld voor in kasten, zorgen ervoor dat alles mooi verborgen is. Zo zorg je er ook voor dat jouw appartement er groter uitziet, want rommel zorgt ervoor dat jouw ruimte er kleiner uitziet. 

Inrichten van een appartement

De 4- of 6-regel

In de eerste weken na je verhuizing, is de kans groot dat jouw vrienden en familie eens op bezoek komen. Als je dan slechts één stoel, twee waterglazen en drie blikjes fris in huis hebt, kan dit voor problemen zorgen. Niemand verwacht dat je direct alles hebt, maar het is bijvoorbeeld handig om je bestek of glazen meteen per setje van 4 of 6 te kopen. Oh, en leg een flesje bubbels in de koelkast. Dan vergeeft iedereen het je als je bijvoorbeeld een stoel te weinig hebt.

We wensen je een mooie tijd in je nieuwe appartement!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply