25

Verhuizen? Maak het jezelf makkelijk

Bij een verhuizing komt een hoop kijken. Of je nou een straat verderop gaat wonen of de hele provincie oversteekt, het proces van een verhuizing duurt even en gaat je best wel wat tijd kosten. Maar je moet het jezelf natuurlijk niet moeilijker maken dan nodig. Het is natuurlijk een stressvolle tijd en het is dan ook slim om het rustig aan te doen en het allemaal zo soepel mogelijk te laten verlopen. Maak het jezelf makkelijk door de volgende tips te gebruiken.

Zorg dat het huis eerst af is

Maak het huis he-le-maal klaar voordat je begint met het verhuizen van dozen en meubels. Zorg dat alles geverfd is, dat alle vloeren erin liggen, dat het licht is aangesloten, ga zo maar door. Als je al begint met het verhuizen van dozen en dergelijke, wordt het allemaal alleen maar rommelig en onoverzichtelijk. Ga dus eerst verven en dat soort dingetjes doen en ga daarna pas bezig met het daadwerkelijke verhuizen. Zo voorkom je ook dat er meubels zijn die vies worden door verf.

Kies één dag en verhuis dan alles

Wil je graag alles een beetje verspreiden, om het uiteindelijk minder werk te laten zijn? Klinkt goed, maar uiteindelijk kost dit je enorm veel tijd en werk. Het is verstandig om in plaats hiervan één dag uit te kiezen waar je gewoon al jouw spullen verhuist. Kijk hoe veel een aanhanger of autoambulance huren kost, zorg dat je deze in de ochtend ophaalt (of de avond ervoor!) en al jouw spullen inlaadt en vervolgens het naar het nieuwe huis brengt. Vervolgens heb je nog vrijwel een hele dag om dingen op de juiste plek te zetten, uit te pakken en in te delen. Geloof me, het gaat je echt veel tijd schelen als je alles in een of twee keer doet.

Regel alles tijdig

Vaak zijn verhuizingen gebonden aan tijd. Je moet natuurlijk voor een bepaald termijn je oude woning opleveren en begint wellicht vanaf een bepaald moment met huur voor de nieuwe woning. Dan is het wel zo fijn als je er ook daadwerkelijk woont. Zorg er dus voor dat je zorgt dat je oude woning mooi op tijd leeg is en dat je ook voldoende tijd hebt om in je nieuwe woning aan de slag te gaan en het klaar kunt maken om in te trekken. Laat niks over tot het laatste moment, ook de aanhanger huren breda en het uitkiezen van ‘de grote dag’ zijn belangrijk om de tijd voor te nemen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply