40

5 tips voor het kiezen van een vloerkleed

vloerkleedIk ben zelf al heel lang op zoek naar een leuk vloerkleed voor in onze zithoek. Best moeilijk om iets te vinden dat past bij je woonstijl, het kleurenpalet en je portemonnee. Sinds kort is het mij gelukt om een fijn exemplaar te vinden.
Zoek jij ook een vloerkleed dan heb ik vijf tips voor je:

Tip 1. kies het juiste formaat

Heb je een zithoek met een bank, fauteuil en kleine tafeltjes, leg het vloerkleed dan niet alleen onder de tafeltjes, maar laat het ook onder de bank verdwijnen, dit laat een ruimte groter lijken… Leg je het kleed voor de bank, dan maak je de ruimte wat intiemer…
Een vloerkleed voor bij de eethoek kun je het het beste 60 centimeter aan alle kanten laten uitsteken, want dan is er ruimte om de stoelen uit te schuiven.
tip: Wil je weten hoe het formaat in je ruimte past, leg dan het formaat neer met oude kranten, zo zie je direct of het groot genoeg is.

Tip 2. Kies de vorm van het kleed

Er zijn kleden in allerlei vormen verkrijgbaar. Kijk goed welke vorm goed bij je interieur,  je woonstijl, je meubelen en je ruimte past…
Kies jij voor rond, vierkant, rechthoekig, een vrije vorm of leg je meerdere kleden over elkaar?

3. Kies het materiaal

Kleden worden gemaakt van natuurlijke materialen, synthetische materialen of een combinatie hiervan. Er zijn kleden van wol, katoen, zijde, sisal, kokos, kunststof etc. Verder zijn er verschillende technieken om een kleed te maken, meestal zie je een geweven, gebreid of een geknoopt kleed. Bij de knooptechnieken heb je vooral de keuze uit een hoogpolig of laagpolig kleed. Hoogpolig is lekker zacht en comfortabel, laagpolig heeft vaak een leuk dessin en is makkelijker schoon te houden. Hier geldt vooral: wat past bij jullie, je woonstijl en wat je comfortabel vindt..

4. Kies de kleur

Kijk goed welke kleur of dessin bij jouw woonstijl en de kleuren van je interieur past. Kies jij voor:
* effen, zodat het kleed meedoet in je kleurenpalet…
* effen, waarbij je het kleed als accentkleur in je interieur gebruikt…
* een dessin, omdat het kleed een rol speelt in je woonstijl…
tip: kijk goed van welk materiaal het kleed gemaakt is en of dit kleurecht blijft. Kan zijn dat het anders snel van kleur verschiet…

5. Kies de randafwerking

Ieder kleed heeft een afwerking nodig en er zijn verschillende randafwerkingen mogelijk:
* een festonsteek: de rand wordt afgewerkt met een draad in een bijpassende kleur die er om de rand heen gezet wordt
* blind banderen: er een smalle band om het vloerkleed gezet, waardoor het een nauwelijks zichtbare rand wordt.
* banderen: hierbij wordt er in een door jou gekozen materiaal een rand om het vloerkleed gezet waarbij je de breedte zelf kunt kiezen.
* decoratieve band: met deze band laat je de rand van het kleed extra in het oog springen.
De keuze is reuze, maar uiteraard kun je niet bij ieder kleed kiezen. Het gaat er hier gewoon om dat je even goed kijkt welke afwerking het kleed heeft en of je hier blij mee bent.

Verder zijn er natuurlijk nog persoonlijke punten die je meeneemt in de aankoop. Wij hebben bijvoorbeeld twee pubers en twee honden die veel vuil binnenbrengen. Het kleed moet dus glad zijn, donker van kleur en eenvoudig te reinigen. Ik ben blij dat we een kleed hebben gevonden die ons goed past. Ik heb een keuze in de ruime collectie vloerkleden van otto.nl een exemplaar gevonden. Wij zijn er blij mee!

vloerkleed

ons vloerkleed in het zonnetje…

vloerkleed

het vloerkleed Lalee is van sisal en is heerlijk warm en zacht aan je blote voeten 🙂

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply