37

Verhuizen: kies je voor klusjesmannen of de hulp van familie?

Verhuizen is meestal een flinke klus. Je hebt meer spullen dan je denkt en ook je zware meubels moeten mee. Doorgaans red je het niet in je eentje om alles te verhuizen. Je hebt hulp nodig. Maar van wie? Vraag jij vrienden of familieleden? Of laat je het liever over aan professionele klusjesmannen?

De hulp van familie inschakelen: de voor- en nadelen

Bij verhuizen kan de hulp van familie heel waardevol zijn. Zeker als er sterke mensen tussen zitten die kunnen helpen met het zware sjouwwerk. Heb je zelf een verhuisbus of vrachtwagen geregeld, dan is het verhuizen met meerdere mensen niet zo ingewikkeld. Vele handen maken licht werk. Maar wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen van de hulp van familie?

Voordelen

  • Je hoeft ze niet te betalen, een bedankje is meestal genoeg.
  • Ze doen het meestal met alle plezier voor je.
  • Je kunt zoveel vrienden/familie vragen als je wilt.

Nadelen

  • Je hebt er geen echte zeggenschap over omdat je niet degene bent die ze betaalt.
  • Eventuele schade aan meubels of spullen moet besproken worden en geregeld via de aansprakelijkheidsverzekering van degene die de schade veroorzaakte. Bijzonder aan de inboedelverzekering van het Friese FBTO is dat deze schade wel gedekt is onder de inboedelverzekering. Als je deze verzekering hebt hoef je je daar dus geen zorgen over te maken. Check ook de verhuistips van FBTO om te ontdekken hoe het zit met de verzekeringen tijdens je verhuizing.
  • Ze hebben lang niet altijd ervaring en dat kan een nadeel zijn.

Klusjesmannen en verhuizers kiezen voor de klus

Klusjesmannen en verhuizers zijn een heel stuk duurder dan familieleden. De kosten kunnen best hoog oplopen. Toch is het soms verstandiger om te kiezen voor klusjesmannen. Je weet dan bijvoorbeeld zeker dat je spullen heel blijven. Gebeurt er toch iets mee, dan zijn de verhuizers doorgaans goed verzekerd. Bovendien betaal je de klusjesmannen voor de klus, waardoor ze meestal sneller en efficiënter werken. En ze hebben natuurlijk ook de nodige ervaring bij het helpen verhuizen. Allemaal voordelen die je bij familie niet hebt. Toch zal de keus meestal ook een kwestie zijn van de vraag hoeveel handige familieleden je hebt en of ze in de buurt wonen. Heb je vooral familieleden die ver weg wonen, die behoorlijk onhandig zijn of die je niet vertrouwt met je spullen? Dan zijn klusjesmannen of verhuizers noodzakelijk om je te kunnen helpen.

Omdat verhuizen best een zware klus is, zul je hulp nodig hebben. Soms is het fijn als familieleden je daarmee kunnen helpen. Maar dat geldt niet altijd. Soms is het gewoon praktischer om te kiezen voor professionele klusjesmannen. Dat is niet alleen prettiger als het contact met je familieleden niet zo goed is, maar ook om te voorkomen dat het misgaat. Denk er dus van tevoren over na hoe je je verhuizing zo handig mogelijk aanpakt. Bijvoorbeeld door van tevoren je goed in te lezen. Een handig overzicht zijn de verhuistips van FBTO waarbij inzichtelijk wordt waar je allemaal op moet letten tijdens een verhuizing.

Dit artikel is door middel van een samenwerking tot stand gekomen

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply