27

Haal de lente in huis: 6x tulpen in je interieur

Je kunt het je waarschijnlijk nauwelijks voorstellen, maar binnen 6 weken is het toch echt weer lente! En hoe kun je je hier nou beter op voorbereiden dan door een mooie bos tulpen in huis te halen? In dit artikel laten we aan de hand van 6 inspiratiebeelden zien hoe je deze bloemen mooi in het interieur kunt verwerken.

1. Gele bos tulpen in de woonkamer

Heb je een vrolijke accentkleur in de woonkamer? Pas de tulpen hier dan op aan. Op de bovenstaande foto zie je dat de bloemen dezelfde frisse gele kleur hebben als de sierkussens op de bank. Het is een leuke en eenvoudige manier om de bloemen te betrekken bij het interieur.

2. Witte kan als vaas voor tulpen

Dit tweede voorbeeld valt vast in de smaak bij liefhebbers van de landelijke stijl. In plaats van een vaas is er gekozen voor een grote witte kan. Dit geeft het geheel een nonchalante touch. Maak het nog interessanter door het op een rieten onderzetter te plaatsen of een jute lint om de kan heen te wikkelen.

3. Tulpenbollen of tulpen in pot

Vooral tulpen met bol kun je mooi tentoonstellen in een pot. Op deze manier passen de bloemen beter bij de stoere kamerplanten. Een andere optie is om de tulpenbollen op een schaal of een mooi dienblad te zetten. Je kunt erg creatief zijn met de styling!

4. Creatief met tulpen

Over creatieve opties gesproken – wat vind je van dit vierde voorbeeld? Gebruik andere woonaccessoires als houder van een paar fleurige (nep)tulpen. Dit geeft iedere ruimte een verrassende touch! Vooral beeldjes waar je iets tussen kunt klemmen zijn hier erg geschikt voor. Maar ook een zelfgemaakte vaas van een lamp, lege fles of reageerbuisje is een gave optie.

5. Donker gekleurde tulpen in de slaapkamer

Bloemen zijn ook een hele stijlvolle toevoeging aan de slaapkamer. Blijf voor het mooiste effect in hetzelfde kleurenpalet als het interieur. Kijk bijvoorbeeld naar de kleur van je beddengoed of de decoratie aan de wand. Bij de bovenstaande inrichting kun je mooie paarse of blauwe tulpen in een vaas zetten. Heb je liever geen echte bloemen in de slaapkamer? Dan kun je ook een tulpen schilderij kopen voor hetzelfde fleurige resultaat.

6. Tulpen in rieten mand

Alle soorten tulpen komen mooi tot zijn recht in een gevlochten of rieten mand. Het geeft het bosje bloemen een stoere en landelijke uitstraling. Niet alleen leuk voor binnen, maar ook tof om naast de voordeur te zetten!  

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply