44

Verbouwen of toch verhuizen?

Sta je in twijfel om te verhuizen of te verbouwen? Dan zul je snel een beslissing moeten maken. Geld speelt hier vaak een rol in. Als je een nieuw huis wilt kopen dan zul je een hypotheek moeten aanvragen. Als je wilt verbouwen zul je dit zelf moeten betalen of je vraagt een verbouwingslening aan. Beide zijn mogelijk het is alleen aan jou welke keuze je maakt. Er zitten veel voordelen aan verhuizen maar ook aan het verbouwen van je huis. Hieronder zullen de voor en nadelen verder worden besproken. Dit artikel zal je daarom helpen een beslissing te maken.

Voor en nadelen van verhuizen

Verhuizen of verbouwen

Er zitten een aantal voor en nadelen aan verhuizen. Verhuizen kost vooral erg veel geld dus moet je lang sparen. Als je veel overwaarde hebt op je huidige huis kan het wel nuttig zijn te verhuizen. Je hebt dan een smak met geld over waarmee je kunt verbouwen. Op deze manier kun je jouw nieuwe huis helemaal naar wens maken. Je hoeft dan de aankomende jaren niks meer te doen. Een tip is om je huis dan duurzaam te verbouwen, dit scheelt een hoop in de vaste lasten. Verhuizen kan vervelend zijn als je woont in een fijne omgeving. Je kinderen moeten misschien wel switchen van school als jullie gaan verhuizen. Voor kinderen is dit vaak erg vervelend omdat zij zich moeten aanpassen in een nieuwe omgeving, hier moet je als ouders dus goed over na denken. Als je de huidige buurt geen fijne woonplek vind dan is verhuizen natuurlijk weer in jullie voordeel.

Voor en nadelen verbouwen

Verbouwen

Verbouwen heeft net als verhuizen een aantal voor- en nadelen. Verbouwen kan goed uitkomen wanneer je echt niet weg wilt uit je huidige omgeving. Het nadeel van verbouwen is dat het erg veel geld kost. Gelukkig zijn er veel bedrijven waar je veilig geld kunt lenen. Je kunt bijvoorbeeld bij het Nederlands krediet collectief tegen een lage rente geld lenen, namelijk al vanaf 4,2 procent rente. Zoals hierboven al is genoemd kun je er ook voor zorgen dat je verbouwing bijdraagt aan de duurzaamheid van je huis. Als dit zo is kan je recht hebben op een Green Loan, op deze lening zit ook een lage rente.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply