32

Veilig en mooi het plafond schilderen: 8 handige tips

Heeft het plafond een opknapbeurt nodig? Of wil je gewoon een andere kleur uitproberen? Dan kun je vast wel een paar handige tips gebruiken! In dit artikel lees je hoe je op een veilige én mooie manier het plafond kunt schilderen.

Tip 1: Koop de juiste verf

Om te beginnen heb je natuurlijk een pot verf nodig. Het is heel belangrijk dat de verf geschikt is voor het oppervlak dat je gaat schilderen. Daarnaast moet het natuurlijk een mooie kleur zijn en moet je goed nadenken over de finish (mat of bijvoorbeeld hoogglans). Voor het plafond in de badkamer kies je voor vochtwerende verf.

Tip 2: Denk aan de veiligheid

Om veilig te kunnen werken is een goede trap of steiger onmisbaar. Steigers zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Ze zijn dus ook geschikt voor in een kleine woning. Op de website van Steigerverkoop kun je eenvoudig de perfecte steiger vinden voor jouw klus. Dit doe je door de werkhoogte, platformlengte en gewenste steigerbreedte aan te geven. Dit is handig voor doe-het-zelvers én professionals! Ga je het plafond van het trappengat schilderen? Kijk dan naar de speciale vouwsteigers of telescoopladders. Deze hebben uitschuifbare poten en zijn erg handig te gebruiken op trappen of oneven ondergronden. Met een stevige steiger ben je een stuk veiliger bezig. Het is bovendien erg gemakkelijk op te bouwen, te verplaatsen en weer af te breken. Zeker een goede investering voor alle klussers onder ons!

Vergeet naast het gebruiken van een goede steiger niet om de stroom uit te schakelen en de plafondlampen te verwijderen als je gaat schilderen.

Tip 3: Maak het plafond goed schoon

Verf blijft het beste zitten op een schoon oppervlak. Zorg er daarom voor dat je het plafond eerst helemaal stofvrij en vetvrij maakt. Werk meteen eventuele oneffenheden weg.

Tip 4: Plak alle randen af

Het afplakken van randen en hoekjes is een tijdrovende klus. Toch is het noodzakelijk voor een strak resultaat! Maak hier echt even tijd voor vrij en sla het vooral niet over.

Tip 4: Breng eventueel voorstrijk aan

Breng voorstrijk aan op een onbehandeld plafond om de zuiging te verminderen. Het zorgt voor een betere dekking en een egaal resultaat. Zit er nog een goede verflaag op het plafond? Dan is een voorstrijk niet altijd nodig.

Tip 6: Gebruik een telescoopsteel

Maak het jezelf makkelijk: bevestig de verfroller aan een telescoopsteel. Door deze lange steel is het eenvoudiger om hoge plafonds te bereiken.

Tip 7: Doe niet te veel verf op de roller

Hoewel het goed is om flink door te werken, is het beter om niet te veel verf op de roller te doen. Anders kan de verf gaan druipen langs de muren of zelfs recht naar beneden.

Tip 8: Verwijder het tape zo snel mogelijk

Verwijder het afplaktape meteen zodra je klaar bent met schilderen. Je krijgt namelijk strakkere lijnen als de verf nog een beetje nat is.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply