19

Veel inbrekers actief in jouw wijk? Tref deze voorzorgsmaatregelen!

Er zijn in ons land helaas veel inbrekers actief. Soms worden zelfs hele wijken geteisterd, waarbij inbrekers ieder huis in de straten af lijken te gaan. Is dit in jouw buurt het geval? Dan is het verstandig om de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen, om de kans op inbraak te verkleinen. Dit kun je allemaal doen.

Kluis in huis

Je kunt de kans op een inbraak jammer genoeg nooit volledig uitsluiten. Daarom is het allereerst belangrijk om je spullen te beschermen. Kluizen zijn een ideale oplossing! Hierin bewaar je onder andere sieraden, documenten, elektronische apparaten en geld. Bij KluisStore.nl vind je kwalitatieve kluizen met een certificaat. Zo’n certificaat is belangrijk, omdat hiermee de beschermfactor wordt aangeduid. Veranker de kluis in de woning, zodat deze niet kan worden meegenomen.

Goede sloten

In een kluis bescherm je dus je spullen. Maar wat kun je doen om een inbraak te voorkomen? De belangrijkste tip: zorg voor goede sloten. Zowel op de voor- als de achterdeur. En eventueel ook op de ramen. Met name bij de voordeur is het slim om een dubbelslot te kiezen, zodat je het inbrekers echt moeilijker maakt. Is ook de achtertuin eenvoudig te bereiken? Pas hier dan dezelfde vorm van bescherming toe – door bijvoorbeeld de deur op slot te kunnen draaien én haken te kunnen sluiten.

Deuren en ramen op slot houden

Je kunt nog zulke goede sloten hebben, maar het is natuurlijk ook belangrijk dat je ze daadwerkelijk gebruikt. Houd de deuren en de ramen op slot. Zeker als er veel inbraak in de buurt is. Maar eigenlijk is dit te allen tijde verstandig. Inbrekers kunnen namelijk zo binnenstappen via de achterdeur, als je deze los hebt. Het is een kleine moeite om de boel even vast te draaien. Bewaar vervolgens reservesleutels in een sleutelkluis, om deze ook extra te beveiligen.

Alarm installeren

Jaag inbrekers weg met een alarm. Zodra er een alarm afgaat bij binnenkomst, is de kans namelijk erg groot dat ze de benen nemen. De pakkans is immers aanzienlijk als er geluid ontstaat: dat risico zullen de meeste inbrekers niet nemen.

Camera ophangen buitenshuis

Camera ophangen buitenshuis

Je kunt inbrekers afschrikken met een camera. Hang een camera op bij de voordeur. Ook slimme deurbellen beschikken over een camera: dit is tevens een optie. Een camera ophangen bij de achterdeur is ook slim. Inbrekers kunnen zich kleden tegen camera’s met bijvoorbeeld een bivakmuts, maar ze zullen huizen met een camera toch sneller overslaan dan huizen zonder een camera.

Verlichting installeren buitenshuis

Nog een manier om inbrekers af te schrikken? Installeer automatische verlichting buitenshuis. Dit is een lamp die automatisch aanspringt als er iemand voorbij loopt. Het maakt inbrekers namelijk opvallender, wat ze liever willen voorkomen tijdens de uitvoering.

Buurtapp

De laatste tip: maak een buurtapp aan, waarin jij en je buren verdachte zaken kunnen melden. Samen kan het lukken om dieven op te sporen – soms kun je zelfs een inbraak zien gebeuren, bij de overburen bijvoorbeeld. Bel in dat geval uiteraard direct de politie, zodat de inbrekers op heterdaad kunnen worden gepakt.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply