42

Vakantie klustips

Ben jij één van die vele Nederlanders die al lekker vakantie heeft? Of moet je nog een paar weekjes hard werken voordat je weer even lekker ongestoord kunt genieten van je welverdiende vakantie? Wat je huidige situatie ook is, je mag je alvast mentaal bezig houden met het plannen van je vrije dagen. Wellicht heb je nog een leuke vakantie voor de boeg, of ga je misschien lekker in en rondom het huis lekker hobbyen en klussen. Als dat laatste het geval is geven we je graag een aantal klustips voor de zomervakantie.

De tuin

De tuin is vaak een ondergeschoven kindje wat betreft klussen. Het nadeel van werken in de tuin is dat je vaak afhankelijk bent van de weersomstandigheden. En we weten allemaal dat dat in Nederland net zo wisselend is als dag en nacht. In de zomervakantie is er ongetwijfeld een dag met schitterend weer zodat je de tuin onder handen kunt nemen. We geven je daarom even een simpele checklist die je hiervoor kunt gebruiken;

Taak Status
Het gazon maaien
De heg/bomen snoeien
De plaats afspuiten
Onkruid wieden
Schoffelen
Mos verwijderen
Planten water geven

Dit kun je natuurlijk niet zonder het beste tuingereedschap. Wil je je tuin ook een nieuwe look geven? We geven je ook graag tips over tuininrichting.

Meubels maken

Durf je jezelf uit te dagen met het maken van je eigen meubels? Tegenwoordig is het helemaal trendy om meubels van steigerhout te maken. En zeg eens eerlijk, een zelf gemaakte bank of loungeset zit toch net even iets lekkerder dan wanneer je er eentje bij een bouwmarkt haalt. Wat heb je nodig voor het maken van je eigen (tuin)meubels? Heel veel steigerhout, gereedschap en accessoires. Wat zeker niet mag ontbreken naast een beitel, rasp, klauwhamer en spijkers is een Makita afkortzaag. Naast steigerhout zijn meubels van pallets ook altijd erg leuk om te maken.

De auto controleren

Een ander puntje dat ook snel vergeten wordt is een grondige controle en schoonmaak van de auto. De auto krijgt heel wat te voorduren in een jaar, en mag in de zomer ook wel eens in de watten gelegd worden. We adviseren om van binnen naar buiten te werken. Dus begin met een grondige schoonmaak van de binnenkant door het dashboard eens te poetsen en het interieur te stofzuigen. Vervolgens kun je wat praktische zaken controleren zoals de ruitenvloeistof, het oliepeil, de bandenspanning en de ruitenwissers. Heb je dit allemaal gecheckt, begin dan met het grondig reinigen van de buitenkant. Vergeet ook niet de spatruimte van de wielen te spuiten. Hier vormt zich altijd veel modder en zand.

Hopelijk kun je met deze klustips weer even vooruit. Wat je ook gaat doen, we wensen je in ieder geval een hele fijne zomervakantie!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply