41

vakantiegevoel op een zomers terras

een zomers terras

een zomers terras via brandandolives

Als de zon gaat schijnen en deze steeds warmer wordt, leef je langzaam toe naar de zomer… En… als je zomer zegt, dan denkt je hoofd al snel aan vakantie en komt het vakantiegevoel omhoog borrelen. Er zijn zoveel zomerse bestemmingen te bedenken: Spanje, ItaliĆ«, Frankrijk en Griekenland. Hou je iets minder van een indringende zon dan komt ScandinaviĆ«, Canada of Duitsland misschien meer in je gedachte.

Je hoeft niet altijd ver van huis om het vakantiegevoel op te wekken. Je kunt ook heerlijk in je achtertuin genieten van het zomerse weer. Dit kun je doen door je terras om te toveren in een zomers terras. Ik heb wat inspiratie voor je op een rij gezet.

een zomer terras maken

Heb ik je op een idee gebracht om je terras om te toveren in zomerse sfeer, dan is het goed om inspiratie te vinden. Op pinterest kun je mooie beelden vinden als je de juiste zoekwoorden intypt. Zo krijg je een gevoel hoe de sfeer in elkaar zit en wat je daarvoor nodig hebt. Als je een verlanlijstje maakt, denk in ieder geval dan na over:

  • het tuinmeubilair: Dit jaar is de trend dat alles kan en mag. Je kunt in allerlei stijlen, materialen en afmetingen een mooie tuinset aanschaffen. De keuze is reuze!
  • overdekt of open terras: Omdat we graag lang en veel van ons terras willen genieten, zie je nu vaak dat een terras overdekt is. Dit kan met behulp van een veranda, een overkapping of met een groot doek van zeil.
  • de tegels: Ook in de straatbekleding is er veel mogelijk. Zo zijn er kleine steentjes, maar vind je ook grote tegels van beton of hout.
  • de planten: We zien graag groen om ons heen, beplanting is een belangrijk onderdeel van de tuin. Het vergt wat onderhoud, maar dat is niet erg om te doen.
  • de accessoires: Overal kun je leuke accessoires vinden. Ook in de bouwmarkt en het tuincentrum zie je een uitgebreide collectie. Gezellig!
  • de verlichting: Op een gegeven moment valt de avond in en wordt het donker. Als je lang buiten bent is verlichting dus belangrijk. Gelukkig zijn er ook daarin veel mogelijkheden.
een zomers terras

een Italiaans zomers terras via admagazine

een zomers terras

een zomers Frans terras via granny54

Bewaren

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply