39

Je tuin duurzaam inrichten

We leven allemaal steeds duurzamer. Erg fijn natuurlijk, want zo helpen we onze aarde ook een handje! Daarnaast scheelt het ons op de lange termijn ook een flink bedrag in de portemonnee. Maar hoewel we deze duurzame inrichting steeds vaker tegen komen in de woning, wachten er in de tuin nog vele mogelijkheden. Om het je wat gemakkelijker te maken volg je gewoon deze tips om je tuin duurzaam in te richten.

 

Je tuin duurzaam inrichten

 1. Duurzame tuinmeubels

  Niet alleen huis en tuin, maar ook de meubels in de tuin kunnen duurzaam gekozen worden. Zo zijn de Wicker tuinsets erg gemakkelijk te onderhouden en gaan ze jarenlang mee. Zolang je ze in de winter lekker droog zet of afdekt met een bescherm doek is het materiaal namelijk erg duurzaam. Schoonmaken doe je gewoon met een sopje en een nat doekje; wel zo gemakkelijk met een tuinset die het hele jaar buiten mag blijven staan!

 2. Solar verlichting

  Nu hebben we het niet over zonnepanelen, maar juist over de kleine lampjes in de tuin. Leuke sfeerverlichting of zelfs de verlichting die je gebruikt om voetpaden te verlichten, is tegenwoordig verkrijgbaar in een solar variant. Deze lampjes verbruiken geen electriciteit en besparen je dus weer wat op de energierekening. Het feit dat er enkel en alleen gebruik gemaakt wordt van de energie van de zon, is natuurlijk weer goed voor het milieu! Let bij het kopen wel goed op de prijs- kwaliteit verhouding. De goedkoopste lampjes van de Action gaan waarschijnlijk een stuk minder lang mee dan de iets duurdere lampen van het tuincentrum.

 3. Zorg voor de bodem

  Houd de bodem van je tuin gezond en vruchtbaar. In de bodem wordt afval namelijk omgezet tot voedingsstoffen die nieuw leven mogelijk maken. Daarbij maken speciale bacterien en schimmels in de bodem de planten weerbaar tegen specifieke planten ziektes. Ook de rest van de tuin mag natuurlijk diervriendelijk ingericht worden. Voedingsmogelijkheden voor de vogels, mooie bloemen voor de insecten en misschien zelfs wat verstopplekken voor egels. Zo houdt jouw tuin zichzelf prachtig in stand; precies zoals de natuur het bedoelt heeft.

 4. Verminder afval

  Probeer het gebruik van nieuwe producten (vooral plastic bijvoorbeeld) zoveel mogelijk te vermijden. Gebruik juist oude materialen om iets nieuws te creeeren. Er zijn genoeg leuke DIY projecten te vinden waarbij je oude spullen zo omtovert tot nieuwe items. Daarnaast is het ook gewoon erg leuk om zelf je vogelhuisje te maken – is toch weer wat anders dan er eentje kopen!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply