trend: woorden en beelden in je interieur

woorden en beelden

een tekst op de muur via muurstickerstunter

Goed nieuws: zoals ik al eerder schreef, worden woorden in 2016 weer op waarde geschat! We worden visueel overvoerd. Alles wat we doen, moet worden vastgelegd op social media, vooral instagram en pinterest zijn belangrijk. Kwantiteit is daarbij belangrijker geworden dan kwaliteit. Op social media worden woorden vervolgens weer ingeperkt en afgekort anders past het niet in de hokjes van bijvoorbeeld twitter. Helemaal goed al die mooie beelden, het heeft ons veel geleerd!

woorden en beelden

Maar… inmiddels is er wereldwijd een beweging zichtbaar die juist woorden belangrijker vindt. Kortom: het verlangen naar woorden is terug. Dit zie je in het gebruik van cijfers en letters als decoraties in het interieur. Je ziet veel quotes, je ziet ook veel ‘handlettering’ op de ouderwetse schoolborden, er zijn letterslingers en veel teksten in de nieuwste (edoch ouderwetse) lightboxen en de vele posters die weer terug zijn. Vooral de combinatie van woorden en beelden maakt het sterk. Ik vind het een feestje, want ik hou veel van teksten en lezen.

woorden en beelden

Zelf heb ik onlangs een fijne tekst in mijn woonkamer geplakt. Deze tekst heb ik besteld bij de muurstickerstunter. Naast leuke muurstickers kun je kant en klare teksten bestellen, maar ook je eigen tekst muursticker maken. Je hebt veel mogelijkheden met de tekst, de lengte, het lettertype en de kleur. Het komt netjes binnen via de post en vervolgens krijg je goede tips om het op te plakken op je muur. Je moet wel geduldig zijn en geen haast hebben als je het opplakt. Maar als je rustig blijft is het resultaat super. Ik ben er blij mee, is nu echt een fijn leesplekje geworden!

woorden en beelden

tekst van een lied van ramses shaffy op mijn wand

woorden en beelden

Zoek je nog meer leuke ideetje voor meer tekst in je interieur, kijk dan even mee naar onderstaande inspiratie.

Bewaren

Show Comments

2 Comments

  1. Christa Bosch 7 januari 2016

Leave a Reply