Trend: 5x bank met ronde vormen

Dit jaar zien we een duidelijke trend op het gebied van banken. Namelijk ronde bankstellen. Waar het eerder vooral draaide om een extra groot formaat en een rechthoekig design, komen in 2021 steeds vaker de ronde vormen terug. Zitmeubelen met afgeronde hoeken en speelse vormen, halfronde bankstellen in de eetkamer en zelfs een ronde loungebank voor in de tuin. Spreekt deze retro trend jou een beetje aan? We hebben 5 voorbeelden voor je op een rij gezet om wat meer inspiratie op te doen.

1. Lichtblauwe bank met ronde hoek

Deze compacte 2-zits is ideaal voor in een kleine woonkamer. Door de hoge pootjes en afgeronde hoeken oogt het design erg ‘luchtig’ in de ruimte. Je kunt de ronde vormen nog meer benadrukken door te bank te combineren met een rond vloerkleed en een ronde salontafel.

2. Lichtgrijze ronde bank in woonkamer

Een bank met zachte vormen past heel goed bij een Scandinavisch interieur. Kijk maar eens naar de bovenstaande afbeelding! De lichtgrijze bank is rond, maar heeft een wat lager design dan het vorige voorbeeld. Hierdoor oogt het minder retro en juist een stuk moderner.

3. Fluwelen bank met afgeronde hoeken

Een bank met ronde vormen is ook erg geschikt voor een chique look. Kies hierbij voor een diepe kleur, een luxe materiaal en eventueel gouden details. Alle drie deze elementen zie je terugkomen bij de bovenstaande 3-zitsbank. Dit soort ontwerpen zijn eventueel ook verkrijgbaar als een grote ronde hoekbank. Ideaal als je een ruime woonkamer hebt of gewoon wat meer zitplaatsen wil creëren.

4. Fluwelen eetkamerbank rond

Horeca banken met ronde vormen zie in veel hippe restaurants terugkomen. Maar zo’n half ronde eetbank kun je ook prima verwerken in je eigen interieur! Met dit design geef je de eetkamer een stijlvolle touch. Bovendien is het een heel gezellig hoekje om samen met vrienden te borrelen of een spelletje te spelen met het gezin. De bovenstaande ronde eetkamerbank heeft blauwe fluwelen bekleding voor een hele luxe uitstraling.

5. Ronde zitbank in de tuin

Als een ronde bank binnen goed tot zijn recht komt, kun je de trend toch ook prima toepassen in de tuin? Ga voor een halfronde eetkamerbank, een loungebank met afgeronde hoeken of voor een heerlijk rond tuinbed zoals het bovenstaande voorbeeld. Op zo’n tuinbed kun je onderuitgezakt relaxen alsof je op vakantie bent! Is het terras te klein voor een ronde bank of heb je alleen een balkon? Dan is een ronde (hang)stoel natuurlijk ook een leuke optie.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply