9

Creëer je droominrichting

Droom je van het gevoel in een hut te zijn, omgeven door een bos, in een comfortabele stoel voor een open haard? Gelukkig kun je die sfeer in je huis nabootsen dankzij een rustieke inrichting.

Geïnspireerd door de natuur, in warme kleuren en gezellige ruimtes, kun je je in jouw huis of appartement laten vervoeren naar een landelijke sfeer. In deze blog leggen we je uit hoe je jouw inrichting kunt aanpassen aan de landelijke stijl.

Textiel op textiel

Als er een element is dat niet mag ontbreken in een rustieke decoratie, dan is het wel textiel. Het brengt veel warmte en zorgt voor comfort in elke ruimte. Een goede tip om een ​​‘cabine-look’ te bereiken, is door textiel in laagjes te bekleden. Bijvoorbeeld een vloerkleed op een ander, een deken op een treeplank of meerdere kussens op een fauteuil of bank.

Lambrisering

Hout is het favoriete element van de stijl van landelijk wonen, dus wees niet bang om het op muren te gebruiken. Grote donkere planken zijn niet nodig: een eenvoudige bekleding in lichte tinten zal voldoende zijn om een ​​rustieke en aangename sfeer te creëren. Installeer het aan de muur in jouw keuken, woonkamer of zelfs een landelijke badkamer creëren.

Als dit je niet overtuigt, kun je jouw toevlucht nemen tot meer klassieke opties zoals lijstwerk, dat net zo goed bij dit soort decoratie past.

Lambrisering

Getextureerde muren

Een ander alternatief voor je muren is om wat textuur toe te voegen met verf. Je hebt alleen een borstel of een vochtige doek nodig.

• Begin met het schilderen van de muur met een neutrale tint.

• Breng een tweede verdunde kleur aan met penseelstreken in verschillende richtingen.

• Voordat het droogt, dep het met een doek om overtollige verf te verwijderen en een structuureffect te creëren.

Geen open haard, dan kaarsen

Open haarden zijn mooi en we zijn er dol op, maar qua vervuilende uitstoot zijn ze niet de beste optie. Soms ontbreken ze ook gewoon. Laat je hierdoor niet ontmoedigen. Kaarsen zijn een super optie om dezelfde sfeer te creëren. Plaats ze op tafel, op een dienblad of op meubels en planken.

Als je huisdieren of kinderen heeft, zijn LED-alternatieven geweldig omdat ze zeer veilig zijn en er heel echt uitzien.

Natuurlijke materialen

Als je een rustieke inrichting wilt bereiken, dan kun je de meubels en accessoires gemaakt van natuurlijke materialen en vezels niet missen. Niet alleen hout is ideaal, maar ook vlechtwerk, cannage, handgemaakt textiel en voorwerpen van keramiek of klei. Deze elementen geven veel warmte aan de kamers en zorgen ervoor dat ze er super gezellig uitzien.

Natuurlijk licht

In een rustieke omgeving kunnen het hout en de warme tinten van deze decoratie de ruimte wat donker doen lijken. Profiteer daarom optimaal van de zon, met ramen zonder gordijnen, of met dunne stoffen die de zon binnenlaten.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply