23

Tips voor nog sneller internet in huis

Of je nou een film wil streamen of vaak online werkt vanuit je thuiskantoor – je zit nooit te wachten op sloom of slecht werkend internet. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de internetsnelheid in huis te verbeteren. Wij zetten de 5 belangrijkste tips voor je op een rij in dit artikel. Welke tip maakte voor jou het verschil?

Tip 1. Meet de internetsnelheid

De oorzaak van traag internet kan liggen bij jouw provider. Doe daarom eerst een zogenaamde speedtest om de internetsnelheid te meten. Sluit je computer hiervoor aan op de router door middel van een netwerkkabel. Controleer dan of de gemeten snelheid overeenkomt met de beloofde internetsnelheid. Neem eventueel contact op met je provider als dit niet het geval is. Het is daarnaast goed om te checken of de kabels in huis wel op de juiste manier zijn aangesloten en nog voldoende functioneren. Gebruik hiervoor een netwerk kabeltester.

Tip 2. Verplaats de router

De plaatsing van de router heeft veel invloed op het wifisignaal. Plaats de router op een centrale plek in huis, het liefst buiten de meterkast. Het kan ook helpen om de router op een hogere plek te zetten of om de wifimodem rechtop te zetten in plaats van plat. Probeer verschillende dingen uit!

Tip 3. Schaf stroomnetadapters aan

Als het wifisignaal slecht blijft in bepaalde kamers, kun je het signaal versterken met een stroomnetadapter. Met zo’n adapter gebruik je het elektriciteitsnet als internetnetwerk. In de meeste gevallen hoef je de adapter alleen maar in het stopcontact te steken.

Tip 4. Maak gebruik van een UTP kabel

 Maak gebruik van een UTP kabel

Op een computer kun je beter gebruik maken van een netwerkkabel in plaats van draadloze wifiverbinding. Met een UTP kabel ben je direct verbonden met de router en gaat het streamen, downloaden en surfen een stuk sneller. Schaf bijvoorbeeld een cat 7 kabel op rol aan om te optimaal te genieten van snel internet.

Tip 5. Los de ethernet problemen op

Ook als je al een ethernet kabel hebt aangesloten op je computer, kunnen er nog problemen zijn met de internetverbinding. Probeer de kabel eerst opnieuw aan te sluiten en start vervolgens de router opnieuw op. Controleer de verbindingsgegevens, het stuurprogramma en de werking van de kabel. Het kan ook helpen om firewall of de VPN uit te schakelen op de computer.

Heb je na het toepassen van deze tips nog steeds internetproblemen? Laat je dan adviseren door een internet en netwerk specialist.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply