Tips voor het verkopen van handgemaakte producten: van labels tot fotografie

Wij van Woonschrift zijn gek op allerlei Do It Yourself projecten! Van simpele knutselwerkjes voor een kinderfeestje tot prachtige kunstwerken voor in je interieur. Wellicht heb jij wel een groot talent voor het maken van een bepaald product. Dan zou je deze items zelfs kunnen gaan verkopen. Want stiekem vinden we het toch allemaal leuk om een beetje bij te verdienen met een uit de hand gelopen hobby? In dit artikel geven wij 6 handige tips om jouw zelfgemaakte producten op de markt te brengen.

Tip 1: Geef je producten een professionele look met kartonnen labels

Onze eerste tip is zo eenvoudig dat je het bijna over het hoofd zou zien. Je kunt jouw zelfgemaakte producten namelijk een hele professionele uitstraling geven met kartonnen labels. Deze kun je op verschillende manieren gebruiken. Schrijf er bijvoorbeeld een persoonlijke boodschap op, gebruik het als prijskaartje of laat het bedrukken met je eigen logo! Een simpel hanglabel maakt al een groot verschil. Vergeet dus niet om deze van tevoren online te bestellen.

Tip 2: Zoek een geschikt online platform

Er zijn ontzettend veel online platformen waar je zelfgemaakte producten kunt verkopen. Kijk vooral goed naar je eigen doelgroep en zoek hier een geschikte website of app bij. Etsy is in de meeste gevallen een prima keuze. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een webshop te beginnen.

Tip 3: Promoot je handgemaakte producten op social media

Maak een eigen Facebook pagina of een Instagram account aan waar je alle producten promoot. Dit is een snelle en vrij eenvoudige manier om meer bekendheid te krijgen. Bedenk van tevoren hoe je jouw klanten het beste kunt bereiken. Wil je je bijvoorbeeld vooral richten op mensen uit jouw omgeving? Dan is het niet relevant om Engelse teksten te schrijven en followers te zoeken uit het buitenland.

Tip 4: Leg de producten mooi vast op beeld

Beelden zeggen meer dan duizend woorden. Je kunt het product perfect omschrijven, maar zonder een goede foto is het toch lastig te verkopen. Steek hier dus zeker extra tijd en moeite in!

Tip 5: Zoek naar leuke markten

Wil je nog actiever aan de slag of vind je het ‘online gebeuren’ maar helemaal niets? Dan kun je ook op verschillende markten gaan staan. Dit soort dagen zijn nuttig en gezellig tegelijk!

Tip 6: Geef je producten cadeau aan vrienden

Mond-tot-mondreclame is heel effectief. Vertel niet alleen al je vrienden, familieleden en collega’s over je plannen, maar geef ze ook eens een product cadeau! Personaliseer het voor een speciale gelegenheid met een kartonnen label of een kaartje.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply