8

Waar moet je op letten bij het kopen van een stalen deur?

Het plaatsen van een stalen deur in je woning is een woontrend die maar populair blijft! En dat is niet zonder reden. Stalen deuren laten veel licht door, waardoor een ruimte al snel groter kan voelen en je een stuk minder lampen aan hoeft te zetten en dat scheelt in het energieverbruik. Daarnaast zijn de meeste stalen deuren onderhoudsarm en geeft het dat vleugje luxe waar veel woningeigenaren voor vallen. Ben je na het opdoen van inspiratie voor jouw woning ook gezwicht voor een stalen deur? Ga dan niet overstag voor de eerste de beste stalen deur, maar maak een gedegen keuze.

Veiligheidsglas en poedercoating

Stalen deuren bevatten enorm veel glas. Kiezen voor veiligheidsglas is daarom geen onverstandige keuze. Bijna alle stalen deuren bevatten tegenwoordig veiligheidsglas, maar er worden nog steeds deuren gemaakt die niet over dit speciale glas beschikken en dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. Ga er bij je aankoop dus niet vanuit dat het veiligheidsglas is en check het bij de verkopende partij. Het is daarnaast ook verstandig om te controleren of er een laag poedercoating aangebracht is op de stalen deuren. Deze coating zorgt ervoor dat je deur beschermt is tegen krassen en roestvorming.

Zware deuren

Zware deuren

Hoe zwaarder, hoe beter is een misvatting. Het kan zo zijn dat de muren van jouw huis te zware stalen deuren niet kunnen dragen. Als dit het geval is gaan de deuren hangen en kunnen de scharnieren kapot gaan, waardoor het openen en sluiten van de deur steeds lastiger wordt. Kijk dus voor de aanschaf van een stalen deur ook naar de wand waar je hem wil plaatsen. Nu is elke muur anders, maar houd er rekening mee dat een deur die zwaarder is dan 80 kilo al snel te zwaar zal worden voor een standaard muur.

Productiefoutjes

Als je dan uiteindelijk de stalen deur van je dromen hebt gekozen, ga dan nog niet gelijk in relaxmodus. Productiefoutjes komen voor en dus is het belangrijk om bij aankomst van je gekozen stalen deur goed te checken of het glas goed geklemd zit in het stalen frame. Mocht dit niet het geval zijn, dan zal het glas trillen bij het sluiten van de deur. Is alles helemaal in orde? Dan ben jij bij deze ook een trendsetter en mag je gaan genieten van je schitterende stalen deuren!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply