23

Groot gezin? Zo kun je het huis het beste inrichten

Het inrichten van een huis kan best lastig zijn, maar met een groot gezin is het nog een grotere uitdaging. Je krijgt te maken met allerlei meningen en verschillende voorkeuren voor interieurstijlen. Daarnaast is het extra belangrijk om iedere ruimte op een slimme manier in te delen. In dit artikel lees je een aantal praktische tips om een huis voor een groot gezin in te richten.

Creëer voldoende bewegingsruimte

Met een groot huishouden loop je elkaar al snel in de weg. Het is daarom belangrijk om voldoende bewegingsruimte te creëren. Dit doe je door meubels niet te dicht op elkaar te zetten en ruimte leeg te laten. Koop meubelstukken met een compact design, hang het televisiescherm aan de muur en maak gebruik van decoratie die weinig ruimte in beslag neemt. Het is daarnaast mooi om verschillende kamers bij elkaar te betrekken voor een ruimtelijk gevoel. Laat de woonkamer bijvoorbeeld overlopen in de eetkamer of ga voor een open keuken met eethoek.

Zet een grote bank in de zithoek

Hoewel kleine meubels een goede aankoop zijn voor meer bewegingsruimte, zijn er een aantal items waarbij je juist wel voor een extra groot exemplaar mag kiezen. De bank is er daar eentje van. Kies een ruime (hoek)bank waar het hele gezin op kan zitten. Eén robuuste bank oogt rustiger dan een kleine bank met meerdere losse stoelen eromheen.

Koop een grote eettafel

Hetzelfde geldt voor de eettafel. Zet gerust een hele grote variant in de eetkamer. Je laat het meubelstuk luchtiger ogen door te kiezen voor een tafel met een dun blad en/of een verfijnd onderstel met smalle poten. Een eettafel is zeker bij grote gezinnen een multifunctioneel meubelstuk. Het wordt niet alleen gebruikt om aan te eten, maar ook om aan te studeren, te knutselen of spelletjes te spelen.

Zorg voor een duidelijk opbergsysteem

Probeer een duidelijk opbergsysteem te creëren en bespreek dit met het hele gezin. Als iedereen de vaste opbergplaats van de spullen weet, zal het huis een stuk minder rommelig worden. Zorg ervoor dat er genoeg dichte kasten aanwezig zijn of maak gebruik van stijlvolle opbergmanden.

Lees ook ons artikel: Zo blijft jouw woonkamer netjes en georganiseerd

Klein wonen met gezin? Gebruik de hoogte

Woon je in een klein huis met een groot gezin? Maak dan optimaal gebruik van de hoogte in iedere kamer. Koop extra hoge kasten, maak een opbergsysteem aan het plafond of bevestig een aantal wandplanken hoog aan de muur.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply