22

Morgen je woning te koop zetten? Doen!

Het kwik stijgt en de zomervakantie is voor veel Nederlanders reeds begonnen. Toch ziet de zomer er dit keer anders uit dan normaal. Veel mensen hebben besloten om thuis te blijven, met hier en daar een kleine uitstap. Maar het verre reizen is voor velen toch echt van de baan. Vervelend, maar deze ontwikkeling biedt ook kansen, bijvoorbeeld voor de verkoop van je woning. Wil jij al lange tijd je woning verkopen? Dan is het nu misschien wel hét moment om dit te doen, ook al is het zomervakantie. Waarom? Je leest het in dit artikel.

Meer mensen thuis

Omdat normaliter veel mensen op reis zijn in de zomermaanden, wordt dit niet gezien als een goed moment om je woning in de verkoop te zetten. Door de pandemie echter, blijft het overgrote deel van de Nederlanders thuis. En dat biedt kansen!

Meer tijd

Omdat veel Nederlanders deze zomer niet lang, niet ver of helemaal niet op vakantie gaan, is er meer tijd en ruimte voor andere dingen, bijvoorbeeld om op huizenjacht te gaan. Dus zet dat bord maar in de tuin! 

Meer flexibiliteit

In de herfst en de winter zijn de dagen een stuk korter. Een huis (met tuin) in het donker bezichtigen is niet ideaal, waardoor kopers vaak vrij van werk moeten nemen om een potentiële woning met daglicht te kunnen bezichtigen. In de zomermaanden is het langer licht, waardoor de avond ook een optie is om te bezichtigen. Meer opties om te bezichtigen vergroot de kans op een succesvolle verkoop!

Tuin en omgeving op zijn best

Heeft jouw woning een tuin? Of staat jouw woning in een groene omgeving? Bingo! In de zomermaanden staat alles in volle glorie. Je tuin is op zijn best, en dat ziet de koper! In de herfst/winter is het voor kopers vaak moeilijk om zich een voorstelling van de tuin/omgeving te kunnen maken. In de zomermaanden is dit geen probleem! 

Goede shots

Woning te koop zetten

Eerlijk is eerlijk: in de zomer ligt alles er toch net wat mooier bij. En dat zul je ook terugzien op de foto’s. Daarom is de zomer de ideale periode om beelden te schieten van je woning, tuin en omgeving. En mooie beelden vergroten de kans op een succesvolle verkoop!

Maar alleen als jij er klaar voor bent

Deze zomer je woning verkopen? Wij zeggen doen! Maar uiteraard alleen als je er ook écht klaar voor bent. Immers is de verkoop van je woning een grote stap. Bij twijfel is het altijd een goed idee om advies in te winnen van een specialist, bij voorkeur in de regio (bijvoorbeeld makelaar Zaandam of makelaar Amsterdam), die weet alle ins en outs van de huizenmarkt op dit moment! 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply