41

6x inspiratie voor een stijlvolle trap

In een huis met meerdere verdiepingen kan een trap niet ontbreken. Het zorgt ervoor dat je op een veilige manier naar boven en beneden kunt lopen. De stevige en praktische bouw is hierbij erg belangrijk. Maar een trap kan daarnaast ook een echte toevoeging zijn aan je interieur. Wij laten je graag 6 stijlvolle opties zien zodat je wat inspiratie op kunt doen.

1. Industriële look

De industriële woonstijl blijft ook in 2019 erg populair. Deze trend zie je daarom terug in de vorm van stoere trappen. Ruwe materialen als staal, metaal en beton worden gecombineerd met robuust hout. Qua kleuren blijft het meestal beperkt tot zwart, grijs, wit en bruin. Het voordeel van dit neutrale kleurenpalet is dat het in elke woning past.

2. Stoer en sfeervol

In vergelijking met het eerste voorbeeld straalt deze trap meer sfeer uit. Het past daarom prima midden in een woonkamer! De traptreden zijn gemaakt van lichtgekleurd hout en de leuning is van zwart staal. Deze combinatie maakt het een interessant geheel. Heb je geen vrijstaande trap in de kamer, maar gewoon in een kleine hal? Dan kun je een stalen leuning ook laten monteren aan de muur. Kijk voor meer informatie zeker even op de website van Teus Online.

3. Landelijke look

Breng meer sfeer in je woning met een landelijke look. Kies voor een trap die voor het grootste deel uit hout bestaat. Dit natuurlijke materiaal straal namelijk enorm veel warmte uit. Tip: kies voor een lichte kleur hout zodat de trap niet te ‘zwaar’ oogt. Zeker als je het laat plaatsen in een kleine ruimte.

4. Chic en elegant

Ga voor een luxe resultaat met deze chique trap. De traptreden zijn vrij simpel, maar de leuning zorgt voor een sierlijke twist. Dit komt vooral door de mix van elegant en modern. Een kleur als brons of roségoud komt daarnaast veel subtieler over dan zilver.

5. Zonder trapleuning

Soms zit de schoonheid in de eenvoud. Bij het bovenstaande voorbeeld is dat zeker goed gelukt! Laat de trapleuning helemaal weg en laat de traptreden zweven voor een moderne look. We zouden je wel willen adviseren om deze trap niet aan te schaffen als je kleine kinderen in huis hebt. Ook voor ouderen of mensen die slecht ter been zijn is dit niet de meest veilige optie.

6. Minimalistisch met glas

Er is ook een minimalistische variant met een glazen leuning. Deze valt weg in het interieur, maar voegt wel iets toe voor de uitstraling. Daarnaast is het fijn om toch een beetje houvast te hebben als je de trap gebruikt.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply