9

Tips voor een goed onderhoud van je gevel

Je wil dat je huis er goed onderhouden bijstaat. Dit kan alleen als alles er goed uitziet. Een gevel die er strak en verzorgd uitziet is hierin essentieel. Regelmatig onderhoud kan de levensduur van je gevel verlengen en kan ervoor zorgen dat je woning er zo goed als nieuw uitziet. In dit blog delen we tips om je gevel in goede conditie te houden en kijken we inhoudelijk naar wat er belangrijk is aan een goede gevel.

Regelmatige reiniging

Een van de makkelijkste manieren om je gevel zo goed als nieuw te houden, is door regelmatig schoon te maken. Verwijder vuil, stof en aanslag met een mild schoonmaakmiddel en een zachte borstel. Voor kunststof gevelbekleding kun je het beste een sopje gebruiken. Vermijd bij dit soort gevel agressieve reinigingsmiddelen, deze kunnen het materiaal beschadigen.

Controleer regelmatig

Het is belangrijk om je gevel regelmatig te controleren op beschadigingen. Kijk hierbij naar barsten, scheuren of loshangende stukken. Repareer deze problemen zo snel mogelijk om verdere schade te voorkomen. Check ook dat de boeiboorden in goede staat verkeren. Deze spelen een belangrijke rol in het beschermen van de randen van het dak. Zien deze er niet meer goed uit, zorg dan dat deze vervangen worden.

Alg en schimmel

Alg en schimmel

Algen en schimmel kunnen zich ophopen op je gevel, vooral in vochtige omgeving. Aangezien het in Nederland aardig vaak regent is het belangrijk om dit goed bij te houden en te controleren. Gebruik een algen- en schimmel verwijderaar om deze groei te behandelen en te voorkomen. Gevelbekleding gemaakt van kunststof is minder vatbaar voor problemen. Toch is het belangrijk om regelmatig te blijven controleren of hier alg en schimmel op groeien.

Bijhouden van schilderwerk

Als je gevel geschilderd is, houd dan het schilderwerk goed bij. Verf beschermt niet alleen tegen het weer, maar geeft ook een frisse uitstraling aan je huis. Zorg wel dat je verf wat verouderd is tijdig aanpakt door een nieuwe laag aan te brengen. Kijk daarnaast goed naar de staat van de voegen. Voegen tussen de bakstenen kunnen na verloop van tijd verslijten. Controleer deze regelmatig en herstel beschadigde voegen. Hiermee voorkom je dat er vocht tussen zit.

Onderhoud

Je kan zelf veel doen om je gevel in goede conditie te houden, maar het is logisch dat je al deze taken niet allemaal op je wil nemen. Daarom is het belangrijk om periodiek onderhoud te laten uitvoeren. Je kan een expert de staat van je gevel laten beoordelen en eventuele grotere reparaties op zich laten nemen. Laat tijdens dit periodieke onderhoud ook de details controleren zodat je weet hoe het is met de staat hiervan. Wanneer je deze tips volgt weet je zeker dat jouw gevel er in goede staat uit komt te zien!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply