26

Jouw woning inbraakproof? Dat zullen we nog wel eens zien!

We hopen maar dat dit het geval is. Daar ben je echter pas zeker van zodra het noodlot besluit toe te slaan. Hoe bereid je je op zoiets voor?

Tja, zo goed mogelijk, maar echt heel veel invloed op wat wel of niet gebeurt, heb je gewoonweg niet. Zodra een dief zijn zinnen heeft gezet op wat van jou is, zal hij of zij kosten nog moeite sparen om het te bemachtigen. ‘t Is best moeilijk om tegen dergelijke toewijding echt iets te beginnen.

Maar da’s alsnog geen onbegonnen werk! Je kunt er, met de juiste apparatuur, in ieder geval voor zorgen dat je direct op de hoogte wordt gesteld zodra er iets voorvalt. Lees maar even mee om te zien hoe jij je tegen inbrekers en ander boeventuig kunt wapenen.

Systemen

Systemen

Je veiligheid waarborg je door diverse slimme sensoren uit te kiezen en die op strategische plaatsen te monteren. Zo word je direct gewezen op bewegingen die er helemaal niet zouden moeten zijn, en al helemaal niet veroorzaakt door degene van wie ze afkomstig blijken. Oftewel, een indringer.

Naast alarmen zijn er ook verschillende camera’s te kiezen waarvan je de beelden eenvoudig raadpleegt via WiFi. Zo heb je de mogelijkheid om altijd en overal mee met je alarmsysteem mee te kijken!

Koop je een complete set, dan heb je het risico dat daar componenten bij zitten waar jij eigenlijk niks aan hebt. Zorg er dan ook voor dat je een leverancier kiest die beveiliging op maat kan samenstellen.

Niet voorkomen? Dan genezen!

Van bovenstaande is het eerste nog altijd beter dan het tweede. Liever blijft het bij een poging of haken potentiële daders al vóór die fase volledig af. Maar ja, dat geluk moet je natuurlijk net hebben.

Zodra er een al dan niet geslaagde inbraakpoging heeft plaatsgevonden, is het uiteraard van groot belang dat je de schade zo snel mogelijk laat repareren. Kwamen ze via een venster? Schakel dan een expert in die glasherstel zo nauwkeurig mogelijk voor je uitvoert. Het liefste natuurlijk met inbraakwerend glas. Bespreek ook met een deskundige op het gebied van beveiliging hoe dergelijke pogingen in het vervolg voorkomen kunnen worden. Bijvoorbeeld door een alarmsysteem te installeren.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply