26

Tips om van houtworm af te komen

De term houtworm is een verzamelnaam voor verschillende soorten hout borende kevers. Wanneer we over houtworm spreken, bedoelen we de larven van houtwormkevers. De volwassen houtwormkevers leven namelijk zelf niet in het hout. Nee, het zijn de larven van deze kevers die zich door het hout boren en daarmee grote schade aanrichten. Heb je last van houtworm of wil je meer van de houtworm leren? Lees dan snel verder.

Grijp op tijd in

Heb je een houten huis of een huis dat gebouwd is met een houten constructie? Dan zal je moeten oppassen voor het ongedierte houtworm. Houten gebouwen met houtworm erin lopen namelijk risico op instortingsgevaar wanneer deze beestjes voor een lange tijd heerlijk hebben zitten eten. Het hout zal vervangen moeten worden indien er niet op tijd is ingegrepen door middel van een ongediertebestrijding.

Wat doet een houtworm precies?

Wat doet een houtworm precies

Een houtworm tast de draagkracht van het hout aan. De houten constructie wordt verzwakt doordat houtwormlarve honderden gangen in het hout boren. De houten voorwerpen worden hierdoor onbetrouwbaar en er ontstaat mogelijk instortingsgevaar. Meubels en vloeren worden voornamelijk heel erg gammel.

Bij het vervangen van houten constructies kunnen de kosten bij grote gebouwen soms oplopen tot wel 1,5 miljoen euro. Het is dus heel belangrijk om je houten huis goed in de gaten te houden voor dit vreselijke ongedierte.

Hoe kom ik van houtwormen af?

Het beste is om houtwormen te allen tijde voor te zijn. Dit kan je doen door het hout in en rondom je huis jaarlijks te controleren op houtworm. Mocht je toch last hebben van houtworm, ben je er op tijd bij en tasten ze niet al het hout aan.

Het is mogelijk om houtworm zelf te bestrijden, maar het is een ingewikkelde klus aangezien het moeilijk te zien is waar de beestjes zich precies bevinden in het hout. Gaat het om grote houten voorwerpen? Dan kan je ten alle tijden beter een ongediertebestrijder om houtwormen te verwijderen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply