18

Tips om je tuin in te richten

Heb jij je tuin een beetje verwaarloosd, ben je net verhuisd of ben je gewoon toe aan een nieuwe look van je tuin? Lees dan hier tips om je tuin in te richten. Door al in de winter te beginnen met het (her)inrichten van je tuin kan je in de zomer optimaal genieten van je nieuwe tuin. Met de juiste inrichting kan je ook in de herfst en winter relaxen in je tuin.

Schuifwand

Eigenlijk is het maar zonde dat de tuin voornamelijk in de zomer wordt gebruikt. In de winter is het namelijk ook lekker om buiten te zitten. Bovendien door ook in de winter voldoende buiten te komen krijg je de benodigde hoeveelheid vitamine D binnen via het zonlicht. Een tekort aan vitamine D leidt tot vermoeidheid, waar al veel mensen last van hebben in de winter. De kou in de winter houdt de meeste mensen tegen om buiten te komen. Hier is gelukkig een oplossing voor. Je kunt een glazen schuifwand plaatsen bij een overkapping. Doordat de schuifwand de ruimte afsluit blijft het een stuk warmer, maar ben je wel buiten. Ook als je geen overkapping hebt is een glazen schuifwand binnen een goede aankoop. Dit laat je huis namelijk groter lijken en maakt de tuin meer een verlenging van je huis. Bovendien is een schuifdeur een stuk makkelijker dan een normale deur als je eten en drinken naar buiten brengt.

Terrasverwarmer

Terrasverwarmer

Met een terrasverwarmer heb je het een stuk warmer. Er zijn verschillende soorten en maten te koop. Ben je bewust bezig met duurzaamheid? Kies dan voor een elektrische terrasverwarmer in plaats van een terrasverwarmer op gas. Een elektrische terrasverwarmer gebruikt een stuk minder energie. De meest duurzame optie is een terrasverwarmer met infraroodtechnologie. Door een terrasverwarmer kan je ook tijdens de koude herfst- en winterdagen buiten zitten. Als je geen overkapping hebt is een vuurkorf of vuurschaal ook een optie. Hiervoor is het wel belangrijk dat je voldoende ruimte hebt. Heb je geen overkapping en wil je liever een terrasverwarmer? Kies dan voor bijvoorbeeld een terrasverwarmer met een lamp met korte golf infraroodstraling. Hierdoor voorkom je dat de warmte door de wind verwaait. Bij een overkapping is een lamp met een lange golf infraroodstraling geschikt.

Twijfel je over welke soort glazen schuifwand je moet kiezen? Dan kan jij persoonlijk advies hiervoor krijgen. Belangrijk hierbij is dat de soort glazen schuifwand goed bij de rest van je huis past. Vergeet niet op tijd te beginnen met het (her)inrichten van je tuin, zodat je deze zomer goed kunt genieten van je tuin!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply