26

Hoe kies je een verzekering die het beste bij je past?

Van een auto- tot een aansprakelijkheidsverzekering: in Nederland is de keuze reuze wanneer het aankomt op verzekeringen afsluiten. Sommige van deze verzekeringen zijn bij wet verplicht en andere zijn er om jou meer zekerheid te bieden. Met zo een groot aanbod is het kiezen van een passende verzekering soms een uitdaging. Na het lezen van het onderstaande stappenplan weet je in ieder geval hoe je het beste een verzekering vergelijken kunt.

1: Bepalen waarvoor je verzekerd wilt zijn

Voordat je een verzekering vergelijken kunt, is het van belang dat je voor jezelf bepaalt waarvoor je verzekerd wilt zijn. In Nederland zijn twee verzekeringen in ieder geval verplicht: de basisverzekering en de WA-autoverzekering. Met de een heb je recht op allerlei, door de overheid, vastgestelde zorgvormen en met de ander kun je veilig de weg op. Al de andere verzekeringen die je kunt afsluiten, zijn volledig vrijwillig. Hieronder staan de meeste voor je weergegeven:-

De autoverzekering

Met een autoverzekering kun je zonder zorgen met jouw vierwieler op pad. In totaal zijn er drie verschillende soorten autoverzekeringen: de WA- (verplicht), de WA Beperkt Casco- en de WA Volledig Cascoverzekering. De WA-verzekering dekt het minst en de WA Volledig Cascoverzekering het meest. Elk van deze drie zijn uit te breiden met extra dekkingen.

De zorgverzekering

Met een basiszorgverzekering heb je recht op allerlei soorten, door de overheid vastgestelde, zorgvormen. Hoewel dat basispakket al vele zorgkosten dekt, kun je er altijd voor kiezen om de verzekering uit te breiden. Denk bijvoorbeeld aan een dekking voor fysiotherapie of brillen en lenzen.

De reisverzekering

Sommige mensen gaan eens in de zoveel jaar op vakantie, maar voor het reislustige type kan deze verzekering niet ontbreken. Met een reisverzekering kun je bijvoorbeeld jouw bagage verzekeren tegen verlies, maar ook extra medische kosten in het buitenland tegengaan. Een reisverzekering kun je uitbreiden met vele modules die aansluiten op jouw wensen.

De inboedelverzekering

Alle objecten die je in je huis en tuin hebt, die zonder schade te verhuizen zijn, vallen onder je inboedel. Om er zeker van te zijn dat er bijvoorbeeld niets met jouw splinternieuwe bank gebeurt, kun je een inboedelverzekering afsluiten. Ook deze verzekering kun je aanvullen naar keuze.

De opstalverzekering

Met een opstalverzekering zijn zowel jouw huis als bijgebouwen verzekerd en hoef je niet bang te zijn voor torenhoge rekeningen. Vaak sluit je deze verzekering al af bij aanschaf van jouw woning.

De aansprakelijkheidsverzekering

Per ongeluk de dure vaas van jouw buurvrouw laten vallen? Geen stress. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je namelijk verzekerd wanneer er schade ontstaat en je aansprakelijk wordt gesteld. De ongelukken die jouw eventuele kinderen en huisdieren veroorzaken, vallen hier ook onder.

2: Een verzekering uitbreiden

Een verzekering uitbreiden

Nadat je besloten hebt óf en welke verzekering je wilt afsluiten, is het tijd om te bepalen of je deze wilt uitbreiden met extra dekkingen. Zoals eerder aangegeven zijn er vele uiteenlopende soorten dekkingen voor elk van de verschillende verzekeringen. Uit welke je kunt kiezen, verschilt per verzekeraar. Aangeraden wordt om je hier even goed in te verdiepen voordat je een keuze maakt. Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat je goed verzekerd bent én dat je niet onnodig te veel betaalt. Met de meeste verzekeraars kun je dag in, dag uit contact opnemen.

3: Een verzekering vergelijken

Na het doorlopen van de bovenstaande stappen is het tijd voor de belangrijkste stap: het vergelijken van verzekeraars. Aangezien dit een uitgebreid klusje kan zijn, heeft Verzekering.nl vergelijkingsmachines voor verzekeringen ontworpen. Hiermee weet je binnen minder dan vijf minuten welke verzekering het beste bij jouw wensen en budget past. Een verzekering vergelijken, afsluiten en geld besparen was nog nooit zo makkelijk.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply